V bronasti ekipi na študentskem tekmovanju MOL Freshhh tudi Domžalčan Tomaž Pirman

Letošnje tekmovanje Freshhh, ki ga je Skupina MOL organizirala že devetič, je velik mejnik tudi za slovenske študente. Med najboljših 5 ekip, ki so se v živo pomerile na sklepnem delu tekmovanja, se je namreč prvič v zgodovini tekmovanja uvrstila tudi ekipa slovenskih študentov in dosegla odlično 3. mesto. V tej ekipi je sodeloval tudi Tomaž Pirman iz Domžal.

Ekipa DECORE, ki so jo sestavljali študentje Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, Tine Plavčak, Tomaž Pirman in Matej Šadl, se je med najboljših 5 ekip uvrstila z odličnim rezultatom v kvalifikacijskem delu tekmovanja, v katerem se študentje preko spletne igre srečujejo z različnimi izzivi od ustanovitve nove naftne družbe, sprejemanja odločitev glede raziskovalnih in razvojnih področij z namenom najti bogata nahajališča, vzpostavitve rafinerije za različne proizvode ter oblikovanja najboljšega nabora proizvodov za doseganje dobička. »Poleg vloženega truda in časa za spletni del tekmovanja, so morali pokazati veliko znanja, da so lahko uspešno reševali težke izzive tekmovanja in iskali rešitve za situacije s katerimi so se soočali v tekmovanju«, so povedali v Skupini MOL.

V prvem in drugem krogu spletnega tekmovanja Freshhh je letos sodelovalo kar 2210 ekip iz celega sveta, zato je dosežek slovenske ekipe zares izjemen. Žirijo je najbolj prepričala češka ekipa Just Ask Siri, medtem ko je ekipa Decore iz Slovenije dosegla odlično 3. mesto in si prislužila nagrado v vrednosti 5.000 EUR.

Poleg denarnega sklada za najboljše 3 ekipe, ki je letos znašal kar 25.000 EUR, so najboljše 3 ekipe dobile tudi izjemne karierne priložnosti pridružiti se Skupini MOL.

MOL Slovenija d.o.o. je članica Skupine MOL, vodilne mednarodne in integrirane naftne ter plinske družbe v Srednji in Vzhodni Evropi z več kot 75-letnimi izkušnjami, ki je s svojimi poslovnimi dejavnostmi prisotna v več kot 40 državah po vsem svetu in zaposluje dinamično ekipo skoraj 30.000 ljudi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Skupina MOL
Tagi