V Arboretumu Volčji Potok tekli in obenem pomagali

Kamniški in domžalski lionisti in leoti so tudi letos združili moči in v Arboretumu Volčji Potok organizirali že tradicionalno dobrodelno-športno-rekreativno prireditev Tečem, da pomaga, ki se jo je udeležilo preko 100 tekačev različnih starosti. Tako smo lahko videli teči tiste najmlajše, ki so komajda dobro shodili in so nekaj tekaških korakov naredili v spremstvu svojih staršev, pa vse do ljubiteljskih tekačev ter tistih pravih profesionalcev, ki se lotevajo različnih tekaških preizkušen. Piko na »i« pa je dodalo tudi lepo sončno vreme, tako, da je dobrodelna prireditev Tečem, da pomagam uspela več kot odlična.

Kot je že običaj je šlo za dobrodelni tek v organizaciji kamniških in domžalskih lionistov in leotov, ki bodo tudi letos zbrana sredstva iz naslova startnin podarili v dobrodelne namene in sicer bodo po besedah predsednika Lions kluba Domžale Marka Kuliša, 50% zbranih sredstev namenili za skupno donacijo Zveze Lions klubov Slovenije, distrikta 129 za pomoč Zavodu za slepo in slabovidno mladino za projekt »Zgodnja obravnava slepih in slabovidnih«. Druga polovica zbranih sredstev pa bo v celoti namenjena socialno ogroženim, gibalno oviranim, slepim in slabovidnim otrokom in mladim s področja občin Kamnik in Domžale.

Tudi letos se je teklo na dveh trasah in sicer na tri in pet kilometrov ter v treh kategorijah (ženski, moški in otroški tek). Možna pa je bila tudi udeležba z nordijsko hojo. Kot smo se lahko prepričali sami, je bila druščina res pisana in to ne samo generacijsko. Nekateri so se na tek podali z otroškimi vozički, spet drugi s štirinožnem prijateljem, nekateri so tekli družno … Da bi lahko razumeli ovire, s katerimi se vsakodnevno srečujejo slepi in slabovidni, so po zaključku dobrodelnega teka organizirali tek oziroma hojo z zavezanimi očmi s spremljevalcem. Tako teka, kot slednjega, se pravi tek oziroma hoje z zavezanimi očmi, so se udeležili tudi podžupanji Občine Domžale, mag. Renata Kosec z družino in mag. Jana Miklavčič s štirinožnim prijateljem ter župan Občine Mengeš, Franc Jerič in župan Občine Trzin, Peter Ložar.

Za uradno napovedovanje in spodbudo tekačem sta poskrbela Matjaž Lovše in Barbara Božič. V spremljevalnem programu so sodelovali člani Folklornega društva Komenda, Mažoretke iz Kamnika in Godba Mengeš. Tekače in organizatorje sta pozdravila tudi Branko Dolenc, guverner Zveze Lions klubov Slovenije, distrikta 129 in Marko Gospodinjački, vice guverner omenjene zveze.

Pričakujejo množično udeležbo ter znane goste in udeležence iz športnega sveta, poskrbljeno pa bo tudi za dobro vzdušje. Dogodek bo pester in zanimiv ter dobra priložnost za zanimive sogovornike, predvsem pa za oblikovanje dobrih novic, saj bodo z dobrodelnim tekom nekomu zelo pomagali.

Organizatorji so prvim štirim najboljšim tekačem v vseh treh kategorijah podelili nagrade:

Otroci – dekleta (3 km)
1. Pia Mavrič
2. Mija Marinšek
3. Lana Porovne
4. Katarina Kumer in Lucija Grkman

Otroci – fantje (3 km)
1. Jakob Drolc
2. Nejc Kuduz-Lapajne
3. Rok Kuduz-Lapajne
4. Gaj Štancar

Ženske (5 km)
1. Simona Kovači
2. Marinko Milič
3. Sara Starin
4. Slavko Slapar

Moški (5 km)
1. Miro Kregar
2. Gregor Kotnik
3. Marko Gregorc
4. Smolnikar Aljaž

Vidim cilj je center slepih športnikov, katerega idejni vodja in ambasador je Alen Kobilica, njegov glavni podpornik pa naložbeno življenjsko zavarovanje Flegma. Ime Vidim cilj samozavestno izpodbija predsodek, usmerjen v slepe. Če slepi ne vidijo v konvencionalnem pomenu besede, še ne pomeni, da ne morejo videti in uresničevati svojih ciljev! Center Vidim cilj vzpodbuja slepe, da so (bodisi rekreativno, bodisi profesionalno) telesno aktivni in se redno ukvarjajo s športom. Pri tem jim nudi strokovno pomoč pri načrtovanju in izpeljavi treningov, pri snovanju in uresničevanju zastavljenih ciljev ter pri udeležbi na tekmovanjih.

Dobrodelni tek je uspel v vseh pogledih. Tekačice in tekači so z udeležbo na teku naredili nekaj zase in za svoje zdravje, obenem pa so še pomagali slabovidni mladini ter socialno ogroženim, gibalno oviranim, slepim in slabovidnim otrokom in mladim s področja občin Kamnik in Domžale . Zadovoljni so bili tudi organizatorji, ki so zelo uspešno pod streho spravili četrti tradicionalni dobrodelni tek.

Več foto utrinkov z dobrodelnega teka si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi