Uživajmo v branju z novimi knjigobežnicami

Knjigobežnice so samostoječe mini izposojevalnice knjig na prostem, ki omogočajo vsem ljubiteljem branja, tudi mlajšim, prebiranje knjižničnega gradiva na prostem, na svežem zraku, na klopci, v senci pod drevesom, ob otroškem igrišču ali po novem tudi na domžalskem bazenu.

Ker so lansko leto nepridipravi uničili večino knjigobežnic, smo morali narediti nove. Letošnje so tako veliko bolj trdne in odporne. Odločili smo se za občinske barve, ki bolj izstopajo in tako opozarjajo mimoidoče – »pridi in beri v naravi«. Postavili smo jih 8 na različne destinacije: v Češminov park, na domžalski bazen, ob Kamniški Bistrici zraven Sahare, na Viru pri novi skulpturi, na počivališču ob plinski postaji pri Šumberku, v Homcu pri počivališču ob brvi, v Dobu v parku pri Močilniku in v grobeljskem drevoredu. Samopostrežne izposojevalnice knjig bodo na prostem stale do jesenskega poslabšanja vremena, ki bi poškodovalo knjige.

Oživitev projekta Knjigobežnice v Domžalah sta omogočili Občina Domžale, ki je pokrite hišice z napisom postavila, in Knjižnica Domžale, ki bo skrbela za polnjenje knjižničnega gradiva v hišice. Prostor v Knjigobežnicah bodo tako našle raznolike in kakovostne knjige, ki jih je domžalska knjižnica odpisala ali jih prejela v dar od njihovih bralcev. Poskrbimo, da bomo s knjigami lepo ravnali in jih vračali nazaj na izposojeno mesto. Knjigobežnice so dodatna spodbuda k branju, zdravilo proti dolgčasu in zabava brez primere,

Vsem občankam in občanom želimo veliko užitka ob prebiranju knjig na prostem! 

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale
Tagi