Uspešno zaključena zbiralna akcija starega papirja

Papir prenese vse

Na prav tak, tebi nič, meni nič, napovedan deževni dan, smo se skavti in skavtinje zbrali na spomladanski akciji zbiranja papirja in z vso vnemo napolnili dva manjša zabojnika čistega papirja.

V soboto, 20. aprila 2024, smo v jutranjih urah, ko je že kazalo na mraz in dežne kaplje, pa se je vseeno vzdržalo z nekaj sončnimi žarki vse do popoldanskih ur, parkirišče pod domžalsko cerkvijo preplavili zmerna količina otrok in mladih. Ter se podali v svet z eno samo resnico: “Mi smo pa domžalski skavti in zbiramo star časopisen papir, a ga mate kej?” Ding dong zvonca in že je bilo naročje polno vsaj enega kupa papirja ter dan polepšan z nasmehom in pol. Zaključen pa s še eno uspešno akcijo zbiranja papirja v občini Domžale.

V skrb ste nam zaupali papir. Tistega, ki prenese vse, od govoric, neresnic in besed, ki niso v skladu s pričakovanim. Ali pa besed, ki se jih namensko otepamo in vsake toliko gradimo svojo strast do nevednosti. Hvaležni smo vam, dragi občani, da ste izpraznili kot okoli klopi ali pa kup ob kolesu, in nam predali slabe novice, čenče, ki niso nič kaj izboljšali vašega življenja, v reciklažo. “Hvala, da ste bili z nami eko, in papir ni vandral kje ko, ampak točno v naš zabojnik.” Do naslednjič, ko se bo listje usedlo in bo padla jesen.

Avtor: Zala Jagodic; Foto: Skavti Domžale

Tagi