Uroš Juračič: “Ljubiteljska društva v kulturi in športu bi morala bolj izkoristiti (brezplačne) možnosti za promocijo svoje dejavnosti”

V sredo, 28. septembra 2022, je v Knjižnici Domžale v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti, območna izpostava Domžale potekal pogovor med Urošem Juračičem in Nejcem Avbljem na temo: “Povezovanje in združljivost kulture in športa.” Dogodek je moderiral Matej Primožič, vodja domžalske območne izpostave JSKD. Nejc Avbelj je akademski glasbenik violinist in diplomirani pravnik, ki že desetletja deluje v profesionalni in ljubiteljski kulturi, ali bolje rečeno umetnosti. Uroša Juračiča poznamo predvsem iz in izza nogometnih zelenic na lokalnem, državnem in mednarodnem terenu, sicer pa se zelo aktivno ukvarja tudi s sodobno tehnologijo.

Matej Primožič je izpostavil kar nekaj tem, ki sta jih gosta temeljito obdelala: kultura v športu, športna kultura, fair play, vzgoja in sodelovanje občinstva na kulturnih prireditvah, primeri dobrih praks iz tujine in zgodovine, tekmovalni naboj v kulturi, odvisnost kulturnih in športnih projektov od državnega in institucionalnega (so)financiranja, sodelovanje med profesionalnimi in ljubiteljskimi kulturniki in športniki, izzivi infrastrukture, ženske v športu, otroci in mladostniki v obeh področjih, dotaknili pa so se tudi trenutnega stanja športa in kulture v občini Domžale.

Uroš Juračič pa je še posebej poudaril: “Velikokrat slišim, da se v Domžalah nič ne dogaja. Ker sem aktivno vpet v dogajanje športnih društev in tudi dogodkov, ki jih organizira Občina Domžale, me to preseneča. Meni zmanjkuje časa, da bi vse obiskal. Kako torej ljudje ne vedo? Ker društva velikokrat izkoristijo prostor v lokalnih medijih, da poročajo o svojih že preteklih dogodkih – to nakazuje, da se zavedajo pomena promocije in odnosov z javnostjo, mediji. Premalo pa izkoriščajo prednosti brezplačnega napovedovanja in poročanja iz njihovih dogodkov. Verjamem, da je v naši občini in predvsem s strani tako športnih, kot tudi kulturnih društev še precej neizkoriščenega potenciala.”

Ob tej priložnosti na portalu Domžalec VABIMO vsa društva (športna, kulturna, gasilska in druga), da nam pošljejo svoje napovednike ter reportaže in poročila o dogodkih (besedilo, fotografije, videoposnetke in drugo v primerni obliki ter kakovosti). Mi pa jih bomo z veseljem objavili! Za ljubiteljska društva je objava napovednikov dogodkov in aktivnosti, ki niso del pridobitne dejavnosti BREZPLAČNA! Prav tako so brezplačne objave reportaž in poročil z dogodkov. Gradivo lahko pošljete na info@domzalec.si.

V kolikor pa želite promovirati svoje dejavnosti, ki so plačljive, je na našem portalu možna objava po SIMBOLIČNI (društveni) ceni: 60 eur + DDV. Za več informacij se obrnite na oglasevanje@domzalec.si.

Avtorica: Ajda Vodlan; Foto: JSKD, območna izpostava Domžale

 

Tagi