UNICEF Punčke iz cunj na ogled postavi

V tem tednu, ko obeležujemo svetovni in evropski teden cepljenja, smo odprli dobrodelno prodajno razstavo UNICEF-ovih Punčk iz cunj. Razstava je na ogled v Mestni hiši v Ljubljani, vsak dan od 8. do 20. ure, vse do 5. maja. Gre za prav poseben projekt, saj vsaka punčka predstavlja otroka v državi v razvoju, ki potrebuje cepljenje. Punčko lahko posvojite in omogočite cepljenje enega otroka proti šestim nevarnim otroškim boleznim.

Na razstavi sodelujemo s svojimi lepoticami in lepotci – domžalskimi Špelcami in Janki tudi Lipovke, v štirinajstih letih smo jih izdelale 2600. Več si oglejte spodaj v esedi in fotografij iz prispevka UNICEF Slovenija.

UNICEF-ove Punčke iz cunj rešujejo otroška življenja
Še vse do 5. maja lahko v Mestni hiši v Ljubljani posvojite UNICEF-ovo Punčko iz cunj in otroku, ki potrebuje pomoč, omogočite zdrav začetek v življenju.

Punčke iz cunj so eden najbolj priljubljenih in uspešnih dobrodelnih projektov v Sloveniji, kjer letos praznujejo že 14. rojstni dan. Vsaka punčka je posebna, saj predstavlja otroka v državi v razvoju, ki potrebuje cepljenje. Punčko lahko posvojite in jo odnesete domov (ali jo podarite najdražjim), z vašo donacijo pa UNICEF zagotovi cepljenje enega otroka proti šestim nevarnim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus).

Vsako minuto trije otroci na svetu umrejo zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem. Zato UNICEF-ove Punčke iz cunj resnično rešujejo življenja. S projektom je UNICEF Slovenija v 14 letih omogočil cepljenje več kot 18.100 otrok; to je za več kot 750 osnovnošolskih razredov otrok.
Razstava je na ogled vsak dan (tudi med vikendom in prazniki) od 8. do 20. ure.

Več o Punčkah iz cunj: http://bit.ly/punckaizcunj

Avtor: UNICEF Slovenija
Tagi