Udarništvo v Krašnji še ni zamrlo

Ni še tako dolgo nazaj, ko se je na “horuk” – udarniško naredilo marsikaj in vse tako kaže, da udarništvo in medsebojna pomoč v Krašnji še živita, kar dokazujejo številne nove pridobitve. Tako so v poletnih mesecih, ko je čas počitnic in dopustov, na otroškem igrišču postavili dve novi klopci ter izdelali temelje novih košev na košarkarskem igrišču. Kajti brez osnove Elanovi monterji ne bi mogli dokončno postaviti košev, da bo igrišče pripravljeno za novo šolsko leto.

Sicer je igrišče zbirališče mladih tudi čez dan med počitnicami in tako bo nova pridobitev služila tudi njim. Omeniti pa je treba, da sta obe udarniški akciji del izvedbe projektov v sklopu participativnega proračuna Občine Lukovica za leto 2023. Ker so sredstva za posamezno krajevno skupnost omejena, želja pa je, da se s temi sredstvi izvede čim več, je treba določena dela v sklopu posameznega projekta izvesti v lastni režiji oziroma udarniško. Zato velika zahvala vsem, ki ste se v tolikšnem številu odzvali povabilu Krajevne skupnosti Krašnja, da s skupnimi močmi pripomoremo k novim pridobitvam.

Projekt postavitve novih košarkarskih košev je uspešno zaključen, koši pa že služijo svojemu namenu. Dokončna ureditev otroškega igrišča še z dvema novima igraloma pa bo izvedena v drugi polovici meseca avgusta.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi