Tudi letos vam domžalski skavti prinašajo Luč miru iz Betlehema

Plemenito poslanstvo Luči miru iz Betlehema še najbolj zasije v časih kot je današnji. Prinašati ljudem bližino ima posebno težo predvsem v času, ko zaradi omejitev za zajezitev epidemije v sebi in drugih čutimo oddaljenost in samoto. Domžalski skavti si želijo, da bi plamen upanja, miru in ljubezni dosegel prav vsak vaš dom, še posebej pa tiste, ki ga v teh težkih časih najbolj potrebujejo.

Letos bodo zbrana sredstva od prostovoljnih prispevkov namenili trem organizacijam: Lunina vila, Lebanese Girl scout Association, Sklad sv. Lucije. Luč miru lahko letos v Domžalah prevzamete med obhajanjem po nedeljski sveti maši, v Dobu pa med vsemi tremi obhajanji. Domžalski skavti se vam že v naprej zahvaljujejo za vsak vaš dar. Nagovor in povabilo domžalskih skavtov si lahko ogledate v zgornjem videu.

Sporočilo letošnje poslanice nas poskuša spomniti, da sta ljubezen in bližina v teh nekoliko tesnobnih časih ključnega pomena. Ker vsako majhno dejanje, ki izkazuje bližino, dobroto, ljubezen, danes še veliko bolj sveti in vliva upanje, ne glede na to, kako majhno je. Vsaka luč šteje, saj se v temi vidi tudi čisto drobceno lučko. In teh dejanj naš svet danes še posebej potrebuje, tihih in drobnih sporočil, da v mrzlih časih oddaljenosti nismo sami. Če tega ne moremo pokazati z objemi in poljubi, to še ni izgovor, da ne moremo drug drugemu izkazati bližine. Nasprotno, vse to nas sili, da poiščemo nove poti, nove načine, morda celo še bolj pristne in iskrene.

Miha Ulčar; Foto: posnetek zaslona; Video: Skavti Domžale 1 – Žmohtne Žabe

Tagi