Tudi domžalski koledniki na poti tisočih korakov

Po vsej Sloveniji poteka te dni Trikraljevska akcija. Vsako leto znova koledniki presenečajo s tisoč malimi koraki, ki so jih pripravljeni narediti od hiše do hiše po vaseh in mestih. S tem svojim prispevkom spreminjajo življenjske zgodbe veliko otrokom po vsem svetu.

Zato je vsakoletna trikraljevska akcija resnična pomoč misijonskim središčem in svetla zvezda v temni noči najbolj revnih in ubogih otrok. Zaradi požrtvovalnosti kolednikov po vsej Sloveniji, je uresničenih od 10 do 20 projektov, s katerimi misijonarji drugim otrokom podarijo začetek novega dne. Letos koledniki zbirajo denar za misijonske dežele: Senegal, Ruanda, Izrael, Kanada, Brazilija, Malavi in Madagaskar.

Z Misijonskega središča Slovenije so posredovali sporočilo za kolednike: «Če mnogi mali ljudje, v mnogih malih krajih, naredijo mnogo malih korakov – se spremeni ves svet. Prepričani smo, da ste tudi letos polni veselja in dobre volje, ker se zavedate, da ste glasniki Betlehemske Luči, da ste poslanci Jezusa, da ste podaljšane roke in glasovi vašega gospoda župnika…. Poleg tega pa ste hrepenenje in upanje tolikim vaših vrstnikov iz misijonskih dežel. V vas, čeprav vas ne poznajo, vidijo uresničenje njihovih upravičenih želja po šoli, vrtcu, opremi, zavetju, šolanju, napredku…. Vsem, ki vam bodo pomagali in sodelovali z vami pri koledovanju, želimo poguma in dobre volje. Vam pa tiste požrtvovalnosti in vztrajnosti, s katero ste z minulimi koledovanji osrečili že toliko otrok v misijonskih deželah. Naj VAŠE VESELJE ZA SREČO DRUGIH ne usahne. Hvala vam in naj vas Bog blagoslavlja.«

Tudi v Domžalah se je nekaj skupin v spremstvu odraslih podalo na pot tisočih korakov. Pri tako odgovornem poslanstvu se niso ustrašili ne dolge in naporne poti, ne slabega in hladnega vremena, ne presenečenj in negodovanj. Njihovo veselje je bilo kot ogenj, ki je ogrel srca vseh ljudi, ki so jih obiskali.

V župnišču so se preoblekli v kralje Miho, Gašperja in Boltežarja. Ponovili so pesmico, ki so jo peli pri hišah ter trikraljevsko poslanico. Pred odhodom na teren so zmolili za uspešnost akcije, za varno pot, blagoslovili so krede, s katerimi so na odboje vrat napisali 20+G+M+B+14, blagoslovili so tudi nalepke z napisom, pa blagoslov zvezde. Blagoslovili so tudi kolednike z besedami: «Gospodar življenja, ti si vedno z nami. Spremljaj naše kolednike na vseh poteh po naši župniji. Odpiraj jim vrata domov in srca ljudi, da bodo sprejeli veselo sporočilo, ga razumeli in po njem v novem letu tudi živeli. Podeli našim kolednikom tudi umirjenost, da bodo ohranili pogum in veselje tudi tam, kjer bodo vrata ostala zaprta ali pa bodo doživeli neprijaznost. Bodi z njimi na vseh poteh od vrat do vrat, ko bo morda pot postala težka in jih varno pripelji domov. To te prosimo po Kristusu našem Gospodu. Amen.«

Seveda so domžalski koledniki nabrali precej prispevkov. V nekaterih domovih pa so v dar dobili tudi kakšen priboljšek zase. Akcija »Naše veselje za srečo drugih« se je končala. Če pa se še katera trojka oglasi, jih ne odslovite.

Darove letošnje Trikraljevske akcije lahko prinesete v Misijonsko pisarno, ali pa jih nakažete na:

Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana
Številka poslovnega računa:
Raiffeisen Banka: SI56 2420 0900 4370 443 sklic za TKA: 00 279300
NLB: SI56 0201 4005 1368 933 sklic za TKA: 00 279300

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi