Tudi Abrahamovo desno roko Marjana Cenclja Majca iz Rodice obiskal Abraham

Danes je Marjana Cenclja – Majca iz Rodice obiskal prijatelj, kateremu je že velikokrat pomagal pri oznanitvi njegovega prihoda. Ker se Majc že vse življenje ukvarja s spravitvijo lesa in ostalimi gozdnimi dejavnostmi, je bilo za pričakovati, da bodo presenečenja ob njegovi 50-letnici povezana s tem. In tako je tudi bilo.

So pa tega posebnega prijatelja, ki je poznan pod imenom Abraham, prehiteli Majcovi prijatelji, saj so ga obiskali na predvečer njegovega praznovanja in mu pred hišo postavili velik mlaj, ki sedaj mimoidoče opozarja, da je tam doma 50-letnik. Še preden pa so se lotili postavljanja mlaja, so eno ušpičili, za kar Majc ni vedel. To je namreč ugotovil šele danes. Njegov kamion s katerim prevaža les, so polepili s peteseticami, ga zavili v folijo, okrasili z baloni in zastavicami ter nanj obesili veliko mašno.

Marjan Cencelj, ki je prijateljem poznan pod vzdevkom Majc, danes praznuje svoj 50. rojstni dan. Rodil se je 26. septembra 1966, mami Mariji in očetu Marjanu. Preden sta si z ženo Moniko na Rodici ustvarila prijeten domek, je živel v Lazah pri Gorjuši. Marjan je obiskoval gozdarsko šolo v Postojni in se, tako kot njegov oče, že celo življenje ukvarja s spravitvijo lesa in ostalimi gozdnimi dejavnostmi.

S svojim kamionom je velikokrat desna roka Abrahama, saj je postavil že kar nekaj mlajev, sedaj pa je prišel čas tudi za njegovega. V prostem času, ki ga zaradi dela ni veliko, se rad druži tudi s svojimi prijatelji, spije kozarček rujnega in se posveti svoji družinici. Čas mu krajšajo 3 otroci; Laura, Alja in Jaka, seveda pa ne smemo pozabiti tudi na ženo Moniko, s katero sta si na Rodici ustvarila prijeten domek. Je zelo pozitivne narave, vedno nasmejan, vedno za zabavo, predvsem pa vedno pripravljen priskočiti na pomoč.

Čestitkam ob srečanju z Abrahamom se Marjanu pridružujemo tudi mi!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Marko Kovač
Tagi