Toplota iskrenih želja

Bil je december 2022, čas, ko začnemo razmišljati o darilih in lepih željah ob prihajajočem novem letu. Rokodelke smo pomislile tudi na tiste, ki svojo jesen življenja preživljajo v Domu upokojencev Domžale. Še posebej pa na tiste, ki jih je življenjska usoda posedla v invalidski voziček in jih zebe v noge.

Odločile smo se da povabimo ljudi dobre volje povabimo, da namesto novoletnih voščilnic in poslovnih daril namenijo sredstva za nakup volne iz katere bomo rokodelke izdelale volnene odeje za stanovalce Doma upokojencev Domžale, med katerimi je tudi precej moravških občanov.

Na naše povabilo se je najprej odzvalo Društvo krajanov Limbarska gora, nato še posamezniki: Sebastjan Zajc, Mirjana Pirc, Mirjam Drnovšek, Trgovina hruška in Sead Ćurak. Zbrali smo štiristo evrov. Za ta znesek smo kupili volno. Volno so prispevale tudi rokodelke: Marija Šmidovnik, Brigita Rozina, Branka Bizjan, Karmen Gačnik in njena mama Berta ter neznana gospa, ki je v dom prinesla vrečko volne. Izdelale smo trinajst odej v velikosti 100 x 100 centimetrov, za vsako je bilo potrebnih 80 do 100 ur dela. Poleg odej smo naredile narokavčke za dementne, kape in šale. Hvala vsem kvačkaricam, ki so bile pripravljene sodelovati v projektu: Mariji Šmidovnik, Jani Hančič, Brigiti Rozina, Anici Debevc, Branki Bizjan, Karmen Gačnik in njeni mami Emi.

24. februarja 2023 smo vse tople izdelke razstavili v Domu upokojencev Domžale in jim jih izročili. Poleg zgoraj navedenih izdelkov smo podarili še naše knjige in slike Tomaža Skulja. Branka Bizjan se je odločila, da jim podari punčki iz blaga, ki ju je dobila od rokodelk Brigite Nicoletti in Nataše Pirc, teh so bili še posebej veseli. Z velikim zanimanjem so si stanovalci ogledali razstavo naših izdelkov, za nas pa so pripravili tudi razstavo svojih izdelkov in nam v zahvalo poklonili velikonočna darilca.

Vsem, ki ste sodelovali v tej dobrodelni akciji sodelovali, se je zahvalila direktorica Doma upokojencev Domžale Nataša Zalokar in si še želi podobnih akcij, saj imajo v domu okoli 100 oseb na invalidskih vozičkih.

Avtorica: Branka Bizjan; Foto: rokodelci in Dom Upokojencev Domžale

Tagi