Tinkara in Shadow iz ERP Domžale na svetovnem prvenstvu ekipno osvojila zlato

Konec septembra (23. – 27.9.2015) je na Danskem, v mestu Aalborg, potekalo 21. svetovno prvenstvo reševalnih psov. Sodelovalo je 120 vodnikov in njihovih psov. Tekmovalci so se pomerili v treh različnih disciplinah: iskanje v območju, iskanje v ruševini in iskanje v sledi. Prvenstva sta se udeležila tudi Tinkara Bezovšek in njen irski seter Shadow, ki sta zastopala Enoto reševalnih psov Slovenija (ERPS), sta pa člana tudi Enote reševalnih psov Domžale.

Da imamo slovenski reševalci dobro izšolane in usposobljene pse, so letos pokazali odlični rezultati naših predstavnikov. Nevenka Štor (ERPS) je s psičko Neli postala svetovna prvakinja v iskanju pogrešanih v območju, Andrej Sterle in psička Geza (KVRPP) sta dosegla odlično 3. mesto, Andrej Udovč in psička Brina (ERPS) pa 4. mesto. Tinkara in njen pes Shadow sta v kategoriji iskanje v območju posamezno dosegla 7. mesto.

Ekipno zlato pa so na svetovnem prvenstvu, kot edini, tako osvojili predstavniki Enote reševalnih psov Slovenije: Nevenka Štor in Neli, Aleš Udovč in Brina ter Tinkara Bezovšek in Shadow. Slovenska himna je na tem prvenstvu odmevala kar dvakrat in bilo je veliko veselja v slovenskem taboru.

Čeprav je bil dogodek namenjen tekmovanju in so se na njem preizkusili najboljši psi in njihovi vodniki iz celega sveta ne smemo pozabiti, da je reševanje v prvi vrsti prostovoljna dejavnost in je namenjena temu, da se pomaga in sodeluje na iskalnih akcijah, kjer se išče pogrešane osebe. Psi, ki so osvojili odličja sodelujejo na akcijah in je lepa uvrstitev samo dokaz njihove pripravljenosti.

ERP Domžale
Tinkara Bezovšek

Tagi