Svetovni dan glasnega branja

Pod okriljem organizacije LitWorld od leta 2010 poteka svetovni dan glasnega branja kot priložnost, da ljudje po vsem svetu proslavijo veselje do branja na glas in se zavzemajo za opismenjevanje kot temeljno človekovo pravico, ki pripada vsem. V zadnjih letih se je svetovni dan branja na glas razvil v globalno gibanje milijonov bralcev, pisateljev in poslušalcev iz skupnosti po vsem svetu, ki so se združili, da bi počastili veselje do branja in s tem širijo zavedanje, da je bralna pismenost temeljna za pridobivanje novega znanja na vseh področjih.

Pridružite se milijonom po vsem svetu in skupaj z nami počastite moč glasnega branja in deljenja zgodb.
Vabimo vas, da v svoji skupnosti ali ustanovi, na šoli ali doma v sredo, 3. februarja, namenite nekaj minut glasnemu branju ter sebe in ljudi okrog sebe obdarite z lepoto besed. Starši in stari starši, berite danes skupaj s svojimi otroki in vnuki. Pa ne samo danes, skupno branje naj postane navada. Branje ni privilegij; branje, pismenost, razgledanost in zavedanje sveta okrog sebe in v sebi je in mora biti osnovna človekova pravica. Prepričani smo, da vas bo mnogo knjig nagovorilo in povabilo k branju.

Tudi Knjižnica Domžale se pridružuje svetovnemu dnevu glasnega branja. Vabimo vas, da si ogledate zanimiv virtualni sprehod v svet pisane besede ter prisluhnete izbranemu odlomku iz knjige Cirila Kosmača Pomladni dan…

Želimo vam obilo užitkov ob glasnem branju in poslušanju izbranih besed.

Avtor: Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale

 

Tagi