Stopili skupaj in uredili park na Miklošičevi ulici v Domžalah

Če skupaj stopi več ljudi s kakšnim dobrim namenom, potem se lahko premakne marsikaj. Ravno to so danes dopoldne dokazali nekateri prebivalci Miklošičeve ulice v Domžalah, ki so se zbrali z namenom, da uredijo zanemarjeni park, ki se nahaja med večstanovanjskimi zgradbami.

Dejstvo je, da zanemarjeni park res ni bil v ponos tamkajšnjim stanovalcem. Visoka trava, s plevelom prekrite poti, polomljene veje dreves, neurejena živa meja in še marsikaj, so kazile podobo parka in te ulice. Na pobudo bližnjega soseda Boštjana Limonija, se je tako danes dopoldne zbralo okrog petnajst bližnjih stanovalcev in poprijelo za delo.

Tudi mi smo jih obiskali in se na lastne oči prepričali, kako poteka čistilna akcija. Prav vsak udeleženec te akcije je poprijel za delo in s svojimi rokami poskrbel, da je park spet dobil pravo podobo. Nekateri stanovalci, pa so v akciji sodelovali tako, da so prinesli kakšno kavo in napitke. Vsi, ki so se udeležili današnje akcije, so nam tudi povedali, da jih je zanemarjena podoba parka izredno motila in da je bila Boštjanova pobuda na mestu. Po njihovem pripovedovanju je park zanemarjen že leta, saj ga ne ureja nihče. Pred leti je bila podana pobuda, da omenjen park urejalo kakšno podjetje, vendar so bili nekateri stanovalci proti temu, zato je vsa stvar »splavala po vodi.« Neka stanovalka nam je še povedala, da bi bil strošek urejanja parka zanemarljiv, če bi skupaj stopili vsi stanovalci tamkajšnjih večstanovanjskih zgradb. Po njeni oceni bi bil ta strošek 50 centov na stanovanje.

Pobudnik akcije Boštjan Limoni s Kilijano.

Kot nam je povedal Boštjan, je s pobudo želel zbrati ljudi, da bi naredili nekaj dobrega in koristnega. In lahko rečemo, da jim je skupaj danes tudi uspelo, saj so park dobro očistili in uredili, da je sedaj ponovno lahko v ponos stanovalcem. Ob tem se je Boštjan zahvalil vsem, ki so se odzvali njegovi pobudi in se udeležili akcije urejanja parka. Prav tako se je zahvalil Simonu Urankarju iz Javnega komunalnega podjetja Prodnik, ki je priskrbel dva velika kontejnerja, kamor so odložili zelene odpadke. Povedal nam je še, da so se udeleženci današnje akcije dogovorili, da bodo v kratkem še prebarvali igrala, ki se nahajajo v parku.

S skupnimi močmi so udeleženci akcije poskrbeli, da je park dobil lepšo podobo.

Vsekakor je bila ta akcija, ki je združila tamkajšnje prebivalce, res na mestu in hkrati dokaz, da se da marsikaj postoriti in premakniti, če je le volja in dober namen.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Boštjan Limoni (park pred in po akciji)
Tagi