Starodobna vozila zasedla Arboretum Volčji Potok

V nedeljo, 24. maja 2015, malo pred eno uro popoldan, smo obiskovalci Arboretuma Volčji Potok dočakali glasno hrumenje in trobljenje, v goste se je namreč pripeljalo okrog 60 starodobnih vozil iz obdobja od leta 1889 pa do leta 1940.

Že v soboto zjutraj so se sedmo leto zapovrstjo udeleženci zbrali v parku Arboretum Volčji Potok, kjer so se razvrstili v dve koloni. Eno kolono so sestavljali motorna kolesa, drugo kolono pa starodobna vozila. Kot smo obiskovalci Arboretuma izvedeli, so na letošnji reviji starodobnikov "A" poleg Slovenskih ljubiteljev sodelovali še ljubitelji starodobnikov iz Avstrije, Hrvaške, Nemčije, Italije in Srbije. Vsi udeleženci revije vozijo vozila zavidljive starosti, ki prinaša voznikom kakor tudi obiskovalcem starodobno eleganco in nostalgijo. Kolona starodobnih motorjev in avtomobilov je tako v soboto dopoldne v deževnem vremenu krenila iz Arboretuma Volčji Potok v Kamnik, kjer so imeli krajšo slovesnost, od tam pa jih je pot vodila v Škofjo Loko, Kranj in prvi dan zaključila na Brdu pri Kranju. V nedeljo pa je kolono pot vodila v Šenčur in od tam nazaj v Arboretum Volčji Potok, kjer se je revija zaključila v lepem sončnem vremenu pod kostanjevim drevoredom.

Mednarodno revijo starodobnikov pripravlja Društvo starodobnih vozil Kamnik s sodelovanjem Občine Kamnik, z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik ter z Arboretumom Volčji Potok. To naj bi bila edina tovrstna revija v Sloveniji, saj je umeščena v koledar FIVE, zato prav zaradi pestrosti starodobnikov že sedmo leto zapored privabi domače in tuje udeležence revije.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi