Starejši pionirji PGD Loka pri Mengšu na srečanju Društva mladi gasilec postali državni prvaki

V petek, 9. in v soboto, 10. oktobra 2015, je na OŠ Šentjernej potekalo državno srečanje Društva mladi gasilec. Na tekmovanju sta nastopili tudi dve ekipi iz OŠ Mengeš ter ena ekipa iz OŠ Ihan. Starejša ekipa iz OŠ Mengeš, ki prihajajo iz Prostovoljnega društva Loka pri Mengšu je osvojila prvo mesto in si prislužila naslov državni prvaki.

Po besedah Roberta Ručigaja iz PGD Loka pri Mengšu je na zaključnem tekmovanju Društva mladi gasilec sodelovalo 35 ekip iz vse Slovenije. Med njimi so se iz Regije Ljubljana III. tekmovanja udeležile tri ekipe in sicer dve iz OŠ Mengeš (obe spadata pod okrilje PGD Loka pri Mengšu) in ena ekipa iz OŠ Ihan (spada pod okrilje PGD Ihan). Starejša ekipa iz PGD Loka pri Mengšu v sestavi: Kaja Slabajna, Urban Ručigaj in Matej Mirtovič je na državnem srečanju osvojila prvo mesto in si prislužila naslov državnih prvakov. Njihova mlajša ekipa v sestavi: Jure Slabajna, Matic Lipovšek in Maks Lipovšek pa je osvojila 14. mesto.

Mlajši tekmovalci so se pomerili v vaji z vedrovko, metanju vrvi v krog, štafetnem vezanju vozlov, izbiri gasilnikov in praktičnih vajah iz prve pomoči. Starejši tekmovalci pa so se pomerili v vaji z vedrovko, spajanju cevi na trojak, štafetnem vezanju vozlov (žreb vozlov), spoznavanju gasilskega orodja in praktičnih vajah iz prve pomoči. Seveda pa ni šlo brez predhodnih priprav in vaj za kar so poskrbeli njihovi mentorji: Robert Ručigaj, Slavko Sedeljšak, Boštjan Čebulj, Domen Pirnat (PGD Loka pri Mengšu) in Gregor Tomažin (PGD Mengeš).

Za sprejem novih državnih prvakov v Loki so poskrbeli operativni gasilci PGD Loka pri Mengšu, ki so pripravili gasilski špalir, se pravi zalivanje z vodo. Sledile so čestitke in seveda prava gasilska fotografija.

Čestitke mladim gasilkam in gasilcem za osvojeno lovoriko!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi