Star papir za dober namen!

Pred Srečno hišo v Lukovici (to je pred kavarno in lukoviško pošto) od včeraj pa do jutri opoldne počiva zabojnik, v katerega lahko kdorkoli odvrže star papir. Gre za dobrodelno akcijo Srečne hiše in družbe Količevo Karton, v kateri bodo izkupiček od zbranega papirja namenili za otroke v rejniških družinah na območju Lukovice.

V Srečni hiši, kjer zasledujejo slogan LOKALNO VESELJE ZA GLOBALNO SREČO, so že tako prioritetno usmerjeni v pomoč otrokom iz socialno ogroženih in rejniških družin na lukoviškem območju, katerim – v sodelovanju z Centrom za socialno delo Domžale – pomagajo tako s plačilom denimo vozniškega izpita kot z na primer nakupom šolskih potrebščin, razdeljevanjem oblačil in igrač pa tudi neposredno s finančnimi sredstvi, če je to potrebno.

Tako bodo tudi tokrat, odvisno seveda od tega, koliko papirja bodo zbrali, celoten izkupiček namenili za otroke, ki bodo ta sredstva najbolj potrebovali.

V Srečni hiši, ki jo podpirajo tudi nekateri znani Slovenci, med njimi denimo tudi pisatelj in stand up komik Boštjan Gorenc – Pižama, ki je prav tako Lukovičan, tako vse pozivajo, da jim pomagamo zbrati vsaj tri tone starega papirja. Jim pomagamo pomagati? Zabojnik pred Srečno hišo že čaka …

Avtor: Mateja Kegel Kozlevčar; Foto: Mateja Kegel Kozlevčar
Tagi