Srečna hiša v veselem pričakovanju novega šolskega leta

Prostovoljci iz ABC pospeševalnika ob tem poskrbeli za osvežitev njenih prostorov

Srečna hiša je minuli petek dobila osveženo podobo – snežno bele stene in na osrednji steni tudi čisto pravo umetnijo, igrivo ilustracijo izpod rok kreativne direktorice ABC pospeševalnika Petre Fon. Ostali del ekipe ljubljanskega ABC pospeševalnika, ki ga vodi Urška Jež, pa je poprijel za pleskarski pribor in temeljito prepleskal 150 kvadratnih metrov, kolikor zasedata igralnica in učni prostor Srečne hiše.

Srečna hiša v Lukovici, ki je svoja vrata odprla novembra 2014, aktivno uresničuje svoje poslanstvo usmerjeno v ustvarjanje lokalnega veselja za dosego globalne sreče. Poleg tega, da otrokom nudi edinstven igralni prostor, ki ga je opremilo podjetje Hutko, in med šolskim letom vsakodnevno brezplačno učno pomoč, stalno izvaja dobrodelne projekte in akcije, ki pomagajo otrokom iz rejniških in socialno ogroženih družin k hitrejšemu osebnemu razvoju.

Tako bo denimo še pred začetkom novega šolskega leta Srečna hiša sofinancirala opravljanje vozniškega izpita enemu izmed mladeničev, ki že več let živi v rejniški družini v okolici Lukovice; ta je sicer znana po tem, da je na njenem območju največ rejniških družin v Sloveniji, pa podarila šolske zvezke fundacije H.O.P.E. otrokom iz socialno ogroženih okolij iz lokalnega okolja ter prepeljala še zadnja dva računalnika (od številnih že dobavljenih) in pisalno mizo na Center za socialno delo Maribor za dva socialno ogrožena šolarja s tamkajšnjega območja.

Stalne akcije, kot je zbiranje oblačil, obutve in igrač, za socialno ogrožene posameznike v domačem okolju kakor tudi za materinski in azilni dom, pa zbiranje odpadnega papirja za društvo Luč upanja, ki skrbi za šolanje otrok z indijskih ulic, pa že kot stalnica krepijo slogan Srečne hiše – Lokalno veselje za globalno srečo.

Delovanje Srečne hiše je tako nedavno podprla tudi ekipa ABC pospeševalnika, prvega regionalnega pospeševalnika start up podjetij pri nas. Prostovoljci ABC pospeševalnika so tako poleg svojega časa in dela Srečni hiši namenili tudi finančno donacijo, ki bo pomagala pri pokritju stroškov organizacije septembrskega izleta za 40 otrok iz rejništva na Domačijo Lušina pri Škofji Loki.

Bo pa sicer Srečna hiša uradno odprla spet svoja vrata z Dnevi odprtih vrat, ki jih pripravlja v sodelovanju s Srcem Slovenije in Občino Lukovica med 2. in 4. septembrom, ko bomo petkovo popoldne začeli s slikovitimi potopisi (s poletnih počitnic smo se tudi mi vrnili polni novih doživetij!), soboto in nedeljo pa bomo posvetili aktivni igri in iskanju skritega zaklada. Se nam pridružite? (Program dogajanja si lahko ogledate TUKAJ.)

K uresničevanju poslanstva Srečne hiše pa lahko prispevate tudi sami, in sicer tako, da se udeležite dobrodelnega Špas’n’run off road teka, ki bo v soboto, 27. avgusta, in v nedeljo, 28. avgusta. Tekel bo tudi del ekipe Srečne hiše, pa ne zato, ker bo del sredstev od prijav namenjen za plačilo naše letne najemnine, ampak kar tako – za zabavo! Tako da vabljeni, da se nam pridružite. Več informacij o dobrodelnem teku najdete tule: www.spasnavas.si/glavni-dogodki/spasntek/, k sodelovanju pa se lahko prijavite na e-naslov: tek@spasnavas.si.

Avtor: Alenka Žumbar Klopčič
Tagi