Srečanje članic in članov Planinskega društva Domžale na Mali planini

Na zadnjo nedeljo v avgustu se že 22 let zberejo članice in člani planinskega društva Domžale, društveni prijatelji in zvesti obiskovalci Domžalskega doma na Mali planini (1534 m) na vsakoletno prijateljsko srečanje in druženje.

Tudi tokrat jih sicer malce oblačno nebo ni odvrnilo od obiska ,saj je hoja ob ne prevročem vremenu z prijatelji lahko še kako prijetna. In planinski izlet z celo družino pa čeravno samo na višino 1600 metrov je še kako dobrodošel, če samo pomislimo koliko smo še skupaj z družino. In ker je tokrat nedelja, 31. avgusta tudi brez dežja, le oblaki so se podili sem ter tja je bilo tudi zaradi tega na že dvaindvajsetem tradicionalnem srečanju članic in članov planinskega društva Domžale, društvenih prijateljev in zvestih obiskovalcev pri Domžalskem domu na Mali planini (1534 m) lepo število planincev in pohodnikov.

Seveda poleg društvene pripadnosti svoje naredi še ne preveč zahtevna pot, ki jo lahko premagajo tako malce starejši, kakor mlajši in zato smo na srečanju lahko opazili številne družine z otroki. Uvodne besede v tokratno srečanje so pripadle Janku Vodlanu predsedniku Planinskega društva Domžale, ki je ob prazniku društva poleg pozdrava spregovoril še o tokratnih novostih, novih stopnicah in igralih in se zahvalil, ne samo glavnemu pokrovitelju Občini Domžale, ampak vsem tistim sotrudnikom, ki so dom zgradili in ga s svojim delom vzdržujejo in izboljšujejo ter vsem tistim, ki s svojim obiskom potrjujejo, da njihovo delo ni zaman.

V kulturnem delu so člani MPZ Janko Kersnik iz Lukovice najprej zapeli tisto znano Triglav moj dom in ker letos mineva sto let od začetka prve svetovne vojne so nadaljevali z nekaj domoljubnimi pesmimi. Za prijetno vzdušje po uradnem delu je poskrbel narodno zabavni ansambel Pr’jatli in tisti, ki so jih srbeli podplati še po vsej hoji navkreber so imeli dovolj priložnosti, da so se zavrteli ob zvokih glasbe. Dan se je prevesil v popoldne in tisti, ki je želel ujeti še delček lepot Velike planine se je odpravil na pot, drugi pa so veselo planinsko snidenje še nadaljevali.

Avtor: djd; Foto: djd
Tagi