»Spoznajmo se, praznujmo skupaj« – Občina Domžale praznuje 65 let

19. aprila 1952 so bile Domžale razglašene za mestno občino. Zgodovinski praznik, razglasitev Domžal za mestno občino in še prej leta 1925 za trg, so v tistem času Domžalčani praznovali zelo slavnostno z namenom »dati duška veselju Domžalcev nad povišanjem rodnega kraja in poživiti jih k nadaljnjemu navdušenemu delu za procvit in napredek trga Domžale.«

Tako kot vsako leto bodo ob občinskem prazniku tudi letos v aprilu potekale številne prireditve, ki bodo obenem tudi priložnost, da se srečamo, družimo in prijetno poklepetamo. Eden izmed dogodkov, ki je namenjen druženju vseh generacij, je zagotovo »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«.

»Pred leti smo začeli v čast rojstnega dne naše občine organizirati medgeneracijski dogodek v Češmi-novem parku, ki je namenjen druženju naših občanov in občank. Povabimo vse domžalske vrtce, šole, društva in druge posameznike, da nam svoje dejavnosti predstavijo na stojnicah in na odru. Na dogodku se predstavijo tudi policisti, reševalci in gasilci s svojimi vozili, policijskimi konji in celo gasilsko lestvijo, kar vedno znova navduši otroke. S Krumperka nas obišče tudi konjiček, ki ga najmlajši Domžalčani lahko jahajo. Anže Lanišek, Tilen Bartol in Jernej Damjan, so dokazali, da v Domžalah živijo in trenirajo pravi skakalski junaki, zatorej je tam tudi »mini planica«. Planinsko društvo Domžale pripelje plezalni stolp, jamarji pokažejo, kako se spuščajo v jame, »Mavrični tek« in še mnogo drugih zabavnih dogodivščin«, so o prihajajočem dogodku povedali na Občini Domžale.

Praznovanje bo potekalo v sredo, 12. aprila 2017, od 16. ure dalje v Češminovem parku v Domžalah. Slavnost-ni del prireditve se bo pričel ob 18. uri z nastopom Godbe Domžale. Obiskovalce bo nagovoril župan Občine Domžale, Toni Dragar. Slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Kot se za praznovanje rojstnega dne spodobi, bo za obiskovalce pripravljeno tudi sladko presenečenje.

»To je le eden od dogodkov, ki bo pospremil občinski praznik v mesecu aprilu, številni mu še sledijo«, še pravijo na Občini Domžale, saj verjamejo, da se bomo z dogodki še bolje povezali in dobro zabavali: »Vljudno vabljeni, da se nam pridružite! »

Program prireditev si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca, Občina Domžale
Tagi