Sončen in topel dan odprtih vrat PGD Blagovica je privabil lepo število obiskovalcev

V nedeljo, 17. oktobra  je v prostovoljnem gasilskem društvu Blagovica potekal dan odprtih vrat 2021. Gasilci in gasilke smo hoteli našim krajanom kar se da, od blizu prikazati naše delo, hkrati pa jih povabiti v naš gasilski center, da si vse lahko ogledajo od blizu. Seveda nismo pozabili tudi na otroke, katerim smo posebej pripravili 4-točkovni poligon na katerem so se preizkusili v gasilsko-športnih igrah. Vsak sodelujoči, je na koncu prejel tudi diplomo in nagrado.

Tako je vonj po sveže pečenm kostanju, palačinkah iz pod rok društva podeželjskih žena Blagovica – Trojane in pa lep sončen dan, v Blagovico privabil kar veliko število obiskovalcev. Vsak si je lahko dodobra ogledal gasilski center, vozila in opremo ter tudi vozilo in delo nujne medicinske pomoči Domžale. Reševalca sta tudi predstavila osnove uporabe AED in pa oživljanja na prikazni lutki.

Ob vseh dogodkih za odrasle, pa je vseskozi potekal poligon za otroke, na katerem je sodelovalo preko 40 otrok. Zelo nas veseli, da je kljub vsem obveznostim, katere dandanes narekuje življenje, v Blagovici še vedno veliko zanimanja za gasilce in se tako za podmladek ne bojimo.

Na koncu uradnega dela, smo izvedli še prikazno vajo, kjer smo simulirali prometno nesrečo enega vozila, ki se je prevrnilo na bok. Na kraj sta prihiteli najprej enota PGD Blagovica, ki je ugotovila, da je v vozilu ena ponesrečena oseba in takoj začela z tehničnim posegom. Kmalu zatem je na kraj prihitela še enota NMP Domžale, katera je poskrbela za ponesrečeno osebo in jo odpeljala v nadaljno obravnavo.

Ob koncu bi se gasilci in gasilki PGD Blagovica zahvalili vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je dan požarne varnosti uspel. Upamo, da se vidimo tudi na prihodnjih naših dogodkih.

Avtor: Andraž Štrukelj; Foto: PGD Blagovica

Tagi