Šolske potrebščine za socialno ogrožene in rejniške otroke iz Domžal in okolice

Medijsko-založniška hiša Energetika.NET je v soboto, 23. avgusta, zaključila niz poletnih EKO-ART tržnic, ki jih je pod okriljem svojega programa Eko knjiga organizirala v BTC-ju, na zadnji tržnici pa je zbrala tudi lep kup šolskih potrebščin za socialno ogrožene šolarje in otroke v rejništvu s širšega območja Domžal. Tako je tik pred začetkom prvega šolskega dne novega Centru za socialno delo Domžale dostavila sto raznobarvnih nahrbtnikov, sto kosov barvic in voščenk, več kot sto bidonov, kup ovratnih trakov za ključe, zvezke, risalne liste, flomastre in druge drobne pripomočke, ki bodo nadobudne šolarje pospremili v novo šolsko leto.

»Poskrbeli bomo, da bodo stvari prišle v prave roke in da bodo otrokom polepšale prve šolske dni,« je ob donaciji dejala svetovalka za rejniške družine na CSD Domžale Marta Tomec, ki se je ob tem prav posebej zahvalila medijsko-založniški hiši Energetika.NET. Ta je k dobrodelni akciji spodbudila ne le svoje zaposlene, ampak torej tudi razstavljavce in obiskovalce avgustovske EKO-ART tržnice.
Ti so na poletnih EKO-ART tržnicah sicer zbirali od oblačil in igrač za materinski dom in varno hišo do hrane za mucke in kužke v zavetiščih, sklenili pa torej z zbiranjem šolskih potrebščin.

»Ob vseh akcijah se je izkazalo, da tako posamezniki kot podjetja premorejo velik posluh za socialne problematike in se nanje aktivno odzivajo. Tudi v primeru zbiranja šolskih potrebščin, ko je agencija Zajček – ta je Energetiki.NET dobavila posebej naročene nahrbtnike, barvice in voščenke – paketu dobrohotno priložila tudi bidone in ovratne trakove za domžalske šolarje,« je ob tem povedala direktorica Energetike.NET Alenka Žumbar Klopčič.

Akciji se je pridružila tudi Tashka – torbica z zgodbo in dobrim namenom, ki je posebej za to priložnost izdelala damske toaletke, te je poimenovala Dobre toaletke, od katerih je polovica kupnine namenjene za plačilo potrebščin. Vsaka toaletka je unikatna in nosi čipko Zdenke Rezelj, na voljo pa so na www.tashka.si ali na ART marketu vsako soboto na Bregu ob Ljubljanici. Vsi nahrbtniki nosijo logotip Srečne hiše, ki bo otrokom – z edinstveno igralnico in prijaznim učnim prostorom ter učno pomočjo pa tudi z lastno ART trgovinico za podpornike – odprla svoja vrata novembra v Lukovici pri Domžalah. Srečno hišo podpira tudi Energetika.NET s svojim programom Eko knjiga.

Avtor: Mateja Kegel Kozlevčar; Foto: Mateja Kegel Kozlevčar
Tagi