Slovenski fani FC Bayern München v Zorro baru navijali za svoje favorite in obenem zbirali sredstva za malo Amajo

Med včerajšnjo povratno polfinalno nogometno tekmo Lige prvakov med FC Bayern München in madridskim Atletikom, je bilo v Zorro baru v Domžalah ravno takšno navijaško vzdušje kot na sloviti Münchenski Allianz Areni. Člani slovenskega Kluba podpornikov FC Bayern München (Fan Club FC Bayern München Supporters Slovenija) so do zadnje minute dihali za svoje favorite, vendar se na koncu žal ni izšlo po njihovih željah. Je imel pa dogodek vsekakor veliko večjo noto, kot samo navijaško, saj so navijači zbirali finančna sredstva za malo Amajo iz Beltincev, ki so ji morali zdravniki zaradi tumorja v očesu odstraniti oko, zdaj pa se je tumor pojavil še na njenem drugem očesu.

Eden od osrednjih akterjev povratnega polfinalnega obračuna LP med Bayernom in madridskim Atleticom je bil brez dvoma slovenski vratar Jan Oblak. Škofjeločan je med drugim ubranil enajstmetrovko Thomasu Müllerju, ob tem pa še nekajkrat bravurozno posredoval in se zasluženo razveselil uvrstitve v finale. Nad rezultatom niso bili navdušeni navijači slovitega bavarskega kluba FC Bayern München. Člani slovenskega Kluba podpornikov FC Bayern München (Fan Club FC Bayern München Supporters Slovenija), so si tekmo ogledali v Zorro baru v Domžalah. Člani niso predani samo svojemu nogometnem klubu in nogometu. Zavedajo se, da je v času, ki ga živimo, stiska ljudi velika, zato so se odločili, da se bodo udejstvovali tudi v dobrodelnosti. Tokrat so zbirali finančna sredstva za malo Amajo iz Beltincev, ki so ji zaradi tumorja v očesu morali odstraniti oko, tumor pa se ji je kasneje pojavil še na drugem očesu. Z lasersko operacijo so ji ga v ljubljanskem kliničnem centru odstranili. »Mama v službo ne more, ker Amaje zaradi bolezni v vrtec ne sprejmejo. A zdravniška komisija očitno meni, da deklica ni tako bolna, da bi staršem pripadalo nadomestilo za izgubljen dohodek«, o tem pišejo na spletnem portalu 24ur.com.

Po besedah predsednika slovenskega kluba podpornikov FC FC Bayern München, Damjana Genca, so se slovenski navijači slovitega bavarskega kluba za omenjeno akcijo odločili, ko so iz medijev izvedeli za žalostno zgodbo male Amaje. Finančna sredstva bodo zbirali še naprej in sicer vse do sobote, 21. maja 2016, ko bodo imeli v Zorro baru klubski piknik, kjer si bodo ogledali tudi finale nemške lige. Seveda jih pri njihovi dobrodelnosti lahko podprete tudi vi. Po tem datumu bodo zbrana sredstva osebno predali Amajini družini.

Čestitke slovenskim fanom slovitega bavarskega kluba za njihovo dobrodelnost!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi