Slovenska bakla pripotovala v Domžale

#DOMŽALE IMAMO TO, #SKUPAJ IMAMO TOKIO

Po obisku v Trzinu in Mengšu je deveti tekaški dan »Slovenska bakla« pripotovala tudi v Domžale. V skladu s trenutnimi predpisi NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s covidom-19 so bili sodelujoči posamezniki in skupine oblikovani v t.i. »mehurčke«.

Odveč je najbrž poudarjati, da smo Domžalčani silno ponosni na svoje športnike, ki jih je na atletski stezi domžalskega nogometnega stadiona ob Kamniški Bistrici pozdravila podžupanja mag. Renata Kosec. V družbi domžalske maskote, hroščka Simona je vse navzoče spomnila, da smo športna občina, šport nam veliko pomeni, zato se neprestano trudimo z urejanjem obstoječe infrastrukture ne samo profesionalnega športa pač pa tudi rekreativnega. #Domžale imamo to. #Skupaj imamo TOKIO, je svoj uvodni pozdrav zaokrožila podžupanja in z uvodnim krogom na pot pospremila baklo skupaj z vodjo Službe za turizem, Miro Bečan.

V družbi večkratnega olimpijca, biatlonca Klemna Bauerja, je tekel tudi paraolimpijec, igralec namiznega tenisa Luka Trtnik in v.d. direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Aleš Florjančič. Nosilci bakle so bili člani Košarkarskega kluba Helios Suns DomžaleNogometnega kluba Domžale, tri skupine Atletskega kluba DomžaleDruštva Šola zdravja ter kopica posebnih gostov. Baklo je ponesel tudi večkratni prvak tekem za slovenski, evropski in svetovni pokal v kickboksu Marjan Bolhar, pa tudi Darko Flis, član Društva upokojencev Domžale, sicer pa strasten karateist, ki je navzočim predstavil sistematično povezano serijo tehnike napada, torej klasično japonsko kato. Največji aplavz med udeleženci teka z baklo v Domžalah je pripadel Martinu Močniku in njegovi Bibi. Domžalčan, ki je povsem slep in ga spremlja prijazna psička Biba, je namreč kot prvi na svetu slep prehodil kar 841 kilometrov dolgo slovito romarsko Jakobovo pot do Compostele na severu Španije. En krog po domžalskem stadionu je bil tako za Martina in Bibo pravi mačji, ali bolje rečeno pasji kašelj.

Slovenska bakla, plamenica iz bukovega lesa in recikliranega jekla Skupine SIJ z Raven na Koroškem, bo danes zaključila svoje popotovanje po osrednji Sloveniji oziroma po občinah, ki pripadajo regijski pisarni Ljubljana Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Obiskala bo še občini Lukovica in Kamnik, potem pa bo po dnevu premora pot nadaljevala na Notranjskem.

Občina Domžale, Urad župana

(Vir: https://bakla.olympic.si/)

Foto: Vido Repanšek in Jan Gregorc

Tagi