Slavnostni zaključek letošnje bralne značke »V sožitju s knjigo«

V Knjižnici Domžale je že peto leto zapored potekal projekt V sožitju s knjigo – Bralna značka za osebe z motnjami v duševnem razvoju. V sodelovanju z Medobčinskim društvom Sožitje se je enkrat na mesec skupina odraslih z motnjami v duševnem razvoju udeležila srečanja, na katerem so prebirali knjige in se o njih pogovarjali.

V četrtek, 30. marca 2017, se je v Knjižnici Domžale odvijal slavnostni zaključek letošnje bralne značke in podelitev priznanj. Dogodek so popestrili s prijetnim kulturnim programom, v katerem so sodelovali udeleženci bralne značke, ki so brali svoje spise ali predstavili slike, ki so jih sami ustvarili. Za glasbo so poskrbele članice tria ENIME, na kitari pa jih je spremljal Bernard.

Prisotne udeležence na zaključku letošnje bralne značke je pozdravila direktorica Knjižnice Domžale, mag. Barbara Zupanc Oberwalder, ki je bila zelo zadovoljna z odzivom in voljo do branja udeležencev bralne značke, ki jih je bilo letos že enaindvajset. Uspešno sodelovanje in dobro izpeljan projekt V sožitju s knjigo, pa sta pozdravili tudi predsednica Društva Sožitje Mengeš, dr. Tatjana Novak in mentorica ter pobudnica tovrstne bralne značke Vilma Novak. V imenu knjižnice je bralna srečanja pripravljala Simona Glavan. Pri izvajanju bralne značke sta pomagala še Eva Plaznik in Jurček Nowakk iz Medobčinskega društva Sožitje.

Letos je projekt potekal že petič zapored, bralno značko pa je uspešno zaključilo 21 članov Medobčinskega društva Sožitje. Namen projekta je, da tudi te osebe še naprej razvijajo in bogatijo bralno kulturo ter postanejo redni bralci in obiskovalci knjižnice. Da je bil projekt izpeljan res uspešno, so pokazali zadovoljni obrazi vseh udeležencev bralne značke, ki so se veselili svojega bralnega uspeha. Prepričani smo, da že komaj čakajo prihodnjo šesto bralno značko.

Obiskovalci Knjižnice Domžale si lahko na mladinskem oddelku do sredine meseca aprila ogledajo tudi razstavo, na kateri so prikazani utrinki z bralnih srečanj ter izdelki in fotografije dejavnosti, ki jih organizira Medobčinsko društvo Sožitje.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi