Slavnostni podpis ekolistine na OŠ Domžale

Na Osnovni šoli Domžale je v petek, 27. oktobra 2023, potekal slavnostni podpis ekolistine. Županja mag. Renata Kosec je pohvalila aktivnosti, ki jih šola že sedaj izvaja na področju ekologije, podpira pa tudi nadaljnja, skupna prizadevanja na tem področju.

Ekolistino so podpisali županja mag. Renata Kosec, ravnateljica Nina Valenčič, nacionalni koordinator Ekošole mag. Gregor Cerar, predstavnica učiteljev Renata Avbelj in predstavnica učencev Fikreta Mešanović. Na listino so učenci zapisali, katere dejavnosti v okviru Ekošole bodo izvedli in za katere dosegljive cilje si bodo prizadevali v naslednjih letih.

Podpisniki ekolistine so se v imenu učencev, delavcev šole in lokalne skupnosti zavezali, da se bodo trudili za spoštljiv odnos in čim manj zavržene hrane, odpadke bodo sortirali in jih odlagali v ustrezne koše, ugašali bodo luči, ko jih ne bodo potrebovali, varčevali pri uporabi papirnatih brisačk, zapirali vodovodne pipe, skrbno ravnali s papirjem, trudili se bodo uporabiti tudi ostanke papirja. V zimskem času bodo prostore zračili večkrat po malo in tako skrbeli za dober zrak v prostoru ter se trudili za zmanjšanje stroškov ogrevanja. Uporabljali bodo okolju prijazen način gibanja – v šolo oziroma službo bodo prihajali peš in s kolesom, s sabo pa prinašali bidone in tako poskrbeli za manj odpadne plastične embalaže.

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

Tagi