Skrivnosti in spoznanja, ki so Tini Štrubelj pomagala na novo zgraditi življenje

V Kodrovi dvorani Kulturnega doma Radomlje je v torek, 18. aprila 2023 potekalo predavanje z naslovom 7 skrivnosti uspešnega življenja. Mlada podjetnica Tina Štrubelj, ustanoviteljica lastne naravne kozmetike znane pod blagovno znamko Nelipot, je iskreno spregovorila o padcu, ki ga je doživela na svoji poti in o novih spoznanjih, ki so ji pomagala pri vzponu.

Po izgubi mame, s katero sta si bili zelo blizu, se je Tina odločila raziskati svet kozmetike. Porodila se ji je ideja o snovanju lastne linije izdelkov. Ker je velika ljubiteljica narave, si je zadala, da bodo njeni kozmetični izdelki naravni in neškodljivi. Posvetila pa se je tudi izdelavi lastne embalaže iz biorazgradljive plastike.

Že pri 20-tih letih si je zastavila cilje, ki jih je hitro uresničila. Kmalu zatem pa je ugotovila, da so bili le ti zasnovani na slabih temeljih, zaradi česar je po strmem vzponu sledil rapiden padec, ki jo je dodabra streznil. Spoznala je, da mora v svojem življenju postaviti stvari na svoje mesto. Poiskala je pomoč in začela življenje postavljati na trdne temelje.

Izoblikovala je seznam pravil/načel/spoznanj, ki ga je z veseljem delila z obiskovalci predavanja.

Tina je opazila, da jo na poti skozi življenje vse pogosteje spremlja številka 7. Tako kot njena stara mama, je tudi Tina živela v hiši na naslovu s številko 7. In ravno zahvaljujoč 7 stvarem, se je spremenilo tudi njeno življenje. V ta namen je predavanje naslovila “7 skrivnosti uspešnega življenje”

Odnosi

Tina je spoznala, da ni pomembno s kom in kako globoki so odnosi, pomembno je, da so le ti prijetni in da nam vsakodnevno lepšajo življenje.

Spanje

Tini je pogosto primanjkovalo spanca, kar vsekakor ni blagodejno vplivalo na njeno zdravje. Spoznala je, kako pomemben je dober spanec, zato se trudi poskrbeti, da vsako noč spi najmanj 7 ur in od tega ne odstopa. Marsikaj si je o spanju razjasnila tudi s pomočjo knjige Zakaj spimo, avtorice Matthew Walker.

Prehrana in šport

Hrana, ki jo vnašamo v telo je vir energije. Zato je pomembno, da hrano pripravljamo dobre volje in z ljubeznijo. Da si vzamemo čas za obrok in da medtem ničesar drugega ne počnemo. Ne pišemo, ne beremo, ampak se osredotočamo na hranjenje in se ob tem zavedamo, da v telo vnašamo energijo, ki nam bo dala moč za opravila, ki smo si jih zadali. Tina je v času, ko se je intenzivneje posvečala pripravi hrane in filozofiji prehranjevanja ugotovila, da se zanjo priprava spreminja v neko vrsto ljubezni in da bo morda nekoč odprla tudi svojo restavracijo ali kaj podobnega.

Včasih je bila pretežno fokusirana na cilj, medtem, ko sedaj uživa v gibanju in opazovanju narave. Pomembno ji je postalo gibanje s pozornostjo, kar udejanja tudi pri kuhanju.

Fokus in definicije

Tina je mnenja, da je za uspeh najpomembnejša osredotočenost in to na dnevni ravni. Potrebno je določiti cilje. Dnevne/tedenske/mesečne/letne. Prav tako je ključnega pomena vprašanje: » Kaj si želim?«, »Čigave so želje, ki jih imam?« So moje ali tuje? Želje je potrebno zapisovat in jih sproti analizirat, pregledovat, vizualizirat. Mentalne vaje so namreč ključ do realizacije uspeha.

Neprestano učenje in menjava kariere

Nič ni večno in naravni sta tako osebna, kakor tudi poslovna rast. Edina stalnica v življenju je sprememba. Tina je strastna ljubiteljica branja in knjige so ji bile že od nekdaj blizu, zato pogosto z njihovo pomočjo širi znanje in spreminja pogled. Poslovna preusmeritev in menjava karierne poti ni nič posebnega. Pomembno je, da si spremembe dovolimo in poiščemo ljudi s podobnim načinom razmišljanja. Da se gibljemo v okolju, ki nas sprejme.

Proaktivnost

Življenje moramo vzeti v svoje roke. Biti moramo aktivni kreatorji lastnega življenja in ne zgolj pasivni opazovalci. Na temo proaktivnosti je lahko v velik navdih knjiga 7 navad zelo uspešnih ljudi, Coven, Stephen R.

Dovolite si neuspeh

Neuspeh ni tragedija. Je del naše poti, ki nas vodi naprej. Ključna je vztrajnost in miselnost, da se je pri neuspehu potrebno zazreti naprej, pogledati v cilj in vztrajno nadaljevati.

Tina je prijetna mlada podjetnica, ki se trudi po svojih najboljših močeh v mozaik sveta dodati svoj kamenček. Ob tem je bila pripravljena iskreno spregovoriti o svoji podjetniški poti, preizkusih in izzivih, ki jih je življenje postavilo na njeno pot. Predstavila pa je tudi svoja spoznanjih in pa proces dela na sebi, ki sta ji pomagala po padcu na novo postaviti temelje in zgraditi življenje.

Petra Petravič; Foto: Kulturno društvo Drouz

 

Tagi