Sistem izposoje koles DBajk doživel velik uspeh

Sistem izposoje koles DBajk je od začetka delovanja, 19. aprila 2024, doživel velik uspeh. Kljub številnim deževnim dnem so do petka, 24. maja 2024, zabeležili 1320 izposoj, kar kaže na veliko priljubljenost in potrebo po tovrstni storitvi v Domžalah. Pričakujejo, da se bo število izposoj v prihodnjih mesecih še močno povečalo.

Sistem DBajk je zelo dobro zaživel in vsak dan pridobiva na priljubljenosti. “Veselimo se več sončnih dni, ko bo uporaba koles še bolj prijetna in dostopna širši javnosti. Naša prizadevanja so usmerjena v nenehno izboljševanje storitev in organizacijo dogodkov, ki bodo uporabnike še bolj povezali z DBajkom,” nam je povedala Eva Povalej, koordinatorka DBajk Info točke v Domžalah.

Med postajališči sistema DBajk največ izposoj beležijo na postaji Domžale – Bistra, takoj naslednje pa je postajališče Domžale – Tržnica, kar kaže na to, da sta obe lokaciji ključni za vsakodnevno uporabo koles.

V petek, 7. junija, med 16. in 19. uro, vabljeni na DBajk FEST, ki ga bodo priredili ob dogodku Maraton Franja. Takrat si boste lahko ogledali delovanje DBajka, demonstracijo izposoje koles ter povprašali, karkoli vas zanima o tem sistemu. “V prihodnosti pa načrtujemo, da bomo organizirali več dogodkov za vse generacije. Trenutno smo začeli priprave na Evropski teden mobilnosti (ETM),” je še dodala.

Vabljeni, da se tudi vi zapeljete z DBajk kolesi!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Karin Božič Zupančič

Sorodni prispevek:

Projekt DBajk bo zaživel v aprilu

Tagi