Sandi Zajc: »Iz srca se zahvaljujem vsem, ki so in ki na kakršenkoli način pomagajo«

Težko je poiskati besede, s katerimi bi opisali dogajanje zadnjih dni. Gre namreč za razmere, ob katerih preprosto zmanjka besed. Situacija se počasi umirja in slika nastalih razmer se sestavlja. Ostali so prizori razdejanja, ki bodo tako ali drugače zagotovo ostali zapisani nekje v spominu vseh nas. Sandi Zajc je gasilec Prostovoljnega gasilskega društva Mengeš, ki se je povsem nehote znašel na fotografiji, ki je zaokrožila po medmrežju in katero so objavili tudi mediji. Pomagal je pri reševanju otrok iz poplavljenega vrtcu v Mengšu, sam pa je v poplavah izgubil stanovanje.

Aktiviralo se je že veliko ljudi, ki so mu želeli po svojih najboljših močeh priskočiti na pomoč pri obnovi doma. Kot nam je zaupal, “Sebe ne doživljam kot heroja, ampak kot nekoga, ki mu je kot gasilcu poslanstvo pomagati vsak dan”. Ob tem pa ni pozabil na vse, ki so priskočili na pomoč in pomagali vsem, ki so se znašli v stiski. “Iz srca se zahvaljujem vsem, ki so kakorkoli in komurkoli v teh dneh priskočili na pomoč”, nam je dejal.

Njegovo gesto in pa razmere, ki so ga doletele na domu, je obelodanil prijatelj Boštjan. Ne glede na dogajanje in pa akcijo, ki se je sprožila na medmrežju okoli Sandija, le ta ostaja skromen, predan in fokusiran na svoje poslanstvo. “Trenutno prejemam veliko SMS-je, klicev, etc, ampak sem fokusiran na reševanje ter sanacijo in težko spremljam vso dogajanje.”

Fotografija reševanja otrok iz poplavljenih prostorov vrtca Gobica, ki so jih gasilci uspešno evakuirali ter jih prepeljali na varno v enoto Sonček, se je najverjetneje dotaknila vsakega, ki jo je videl. Misel na otroke, ki so doživeli poplave in evakuacijo je lahko strašljiva, sočasno pa lahko pomirimo starše, da je Sandi Zajc gasilec bolničar, ki se zaveda teže, ki jo imajo stresne situacije in je skupaj z ostalimi gasilci k reševanju pristopil z mislijo na doživljanje otrok in jim dogajanje predstavil na malce bolj “lahkoten način. “Sem tudi zaupnik pri gasilcih, kar pomeni, da sodelavcem, ki se pri svojem delu kot gasilci znajdejo v stresnih situacijah, na pomoč priskočim s tako imenovanimi razbremenilnimi pogovori” je še dodal.

“Rad bi se iz srca zahvalil vsem, ki so nam in ljudem v teh dneh priskočili na pomoč. Vsem skupaj in vsakemu posebej.
Iskrena vam hvala.”

Prostovoljno gasilsko društvo Mengeš je za namen zbiranja sredstev za družino Sandija Zajca objavilo tudi št. TRR SI56 6100 0002 0196 038 PGD Mengeš, Zavrti 2, 1234 Mengeš (koda CHAR, namen: donacija Sandi Zajc), ki je sicer št. transakcijskega računa Prostovoljnega gasilskega društva Mengeš, vendar bodo zbrana sredstva prenakazana na račun družine Sandija Zajca.

Kot so še zapisali na Facebook strani Prostovoljnega gasilskega društva Mengeš se za klice in pa ponujene stvari zahvaljujejo, vendar trenutno poteka čiščenje in sanacija stanovanja in šele, ko bodo električne napeljave in vodovod urejeni, bodo lahko videli, kaj vse se še potrebuje. Trenutno tudi ne morejo sprejemati stvari, ker ni prostora za shranjevanje. Za karkoli pa jim lahko pišete na FB ali IG privat sporočilo ali po e-mailu na: pgd.menges@gmail.com.

Prilagamo tudi QR kodo, ki je dostopna tudi na FB strani Prostovoljnega gasilskega društva Mengeš za lažji dostop do informacij. Skeniranje je izvedljivo iz aplikacij spletnih bank.

Avtor: Petra Petravič; Foto: PGD Mengeš

 

Tagi