Šampionski pas Marjana Bolharja končno v Domžalah

Včasih se zgodi, da kakšna stvar pride malo z zamudo. Ravno to se je zgodilo odličnemu borcu v kickboxingu Marjanu Bolharju iz Kluba borilnih veščin Domžale, ki je po več kot petih mesecih čakanja, pred nekaj dnevi le prejel šampionski pas, ki ga je maja letos osvojil na Ameriškem odprtem kickboxing prvenstvu, ki je potekalo v največjem kanadskem mestu Torontu.

Spomnimo, da se je Marjan Bolhar konec meseca maja, kot edini slovenski predstavnik udeležil Ameriškega odprtega kickboxing prvenstva, ki je potekalo onkraj luže. Tam mu je z odličnimi borbami uspelo osvojiti prvo mesto. Med drugim je bil Marjan na tem prvenstvu edini predstavnik iz Evrope, ki je stopil na najvišjo stopničko.

Organizatorji tekmovanja so Marjanu takoj po zmagi dejali, da mu bodo šampionski pas posredovali po pošti, saj zaradi organizacijskih zapletov, ni bil pravočasno dostavljen na prizorišče tekmovanja. Prejel pa naj bi ga v nekaj dnevih, ki so se nato raztegnili na mesece. Po besedah Marjana je šampionski pas potoval na različne naslove, nazadnje je bil celo v Rusiji. Končno pa ga je na svoj domači naslov prejel pred nekaj dnevi.

Ker gre za pomembno »trofejo« je Marjan šampionski pas prinesel pokazati tudi županu Občine Domžale, Toniju Dragarju, ki ga je danes dopoldan sprejel v prostorih občine. V pogovoru se je Marjan županu najprej zahvalil za vso podporo in mu podrobno predstavil svojo dogodivščino v Torontu, kjer je osvojil prvo mesto in si s tem prislužil šampionski pas. V nadaljevanju je opisal svojo trenutno rehabilitacijo, saj je imel zaradi strganih vezi na kolenu pred kratkim operacijo. V prvi polovici januarja prihodnje leto, pa ga zaradi podobne poškodbe, čaka operacije še drugega kolena. Kljub operaciji in rehabilitaciji, pa je začel trenirati že šest dni po operaciji. Seveda je trening prilagojen glede na stanje kolena. Marjan ima v prihodnjem letu še kar nekaj načrtov z udeležbami na pomembnih tekmovanjih, katere je tudi predstavil županu.

Župan Toni Dragar je Marjanu čestital za osvojen šampionski pas in mu zaželel čim hitrejše okrevanje. Prav tako mu je zaželel, da bi se mu izpolnili vsi njegovi prihodnji načrti. »Z močno voljo se doseže marsikaj. Prepričan sem, da boš s svojo močno voljo in vztrajnostjo v prihodnosti dosegel še marsikateri odmevni rezultat«, je ob slovesu dejal župan.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi