S strumnim in sproščenim korakom do pravega šova

Godbeniki morajo poleg znanja igranja inštrumentov, vložiti veliko napora tudi v vaje, kjer se učijo novih skladb in da so med seboj seveda tudi usklajeni. Domžalski godbeniki pa veliko truda vložijo tudi v korakanje, kajti njihovi nastopi so bolj ali manj v gibanju. Mi smo jih ujeli med vajo korakanja v telovadnici OŠ Rodica in se prepričali kako jim gredo te stvari od rok. Pardon. Od nog.

Po našem skromnem mnenju, jim je šlo prikazano usklajeno korakanje izredno dobro. Prikazali so več variant, kot je polž in podobni liki, ki so jih izvajali pod budnim očesom strokovnjaka za korakanje Ivana Medveda iz Laškega. Sam ima namreč dolgoletne izkušnje z delom v godbi. Bil je kapelnik Godbe Laško, sedaj pa je v Zvezi slovenkih godb v komisiji za korakanje, v Vrhu nad Laškim pa je ustanovil tudi vaško godbo.

Kot nam je povedal Medved je domžalska godba ena redkih, ki vloži veliko truda v korakanje in to je pohvalno. Godba je namreč bolj ali manj v gibanju in korakanje je osnovno poslanstvo godbe. Na žalost se v Sloveniji premalo pozornosti posveča za postroj in korakanje. Zimski čas je pravi za nabiranje izkušenj v korakanju. Nadaljevanje tega pa je šov program, je še dodal Medved.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi