S praznično okrasitvijo Preserij so v ljudeh želeli prebuditi upanje in veselje

Krajani, društva in organizacije iz Preserij pri Radomljah so tudi pred letošnjimi prazniki stopili skupaj ter pripravili čudovito okrasitev njihovega kraja. S praznično okrasitvijo so želeli v ljudeh prebuditi upanje in veselje, v takšnem duhu pa so ustvarjali tudi sami.

Podobno akcijo so izvedli tudi pred lanskimi božično-novoletnimi prazniki, ko so okrasili zeleni otrok sredi Preserij. Letos so poleg zelenega otoka okrasili tudi drevored pred Osnovno šolo Preserje pri Radomljah, kamor so obesili lampijončke. Po besedah Mojce Kočar, predsednice Društva Nomadi, ki je bila tudi letos pobudnica okrasitve, so pri izdelavi lampijončkov sodelovali otroci iz vrtca, osnovne šole in še nekatere družine iz kraja. Pri sami okrasitvi in postavitvi pa so zopet združili moči Športno društvo Preserje, Društvo Kreativni nomadi, Krajevna skupnost Preserje ter še nekateri posamezniki.

Viktor Marinšek, predsednik ŠD Preserje nam je povedal, da je letos poleti potekala prenova Igriške ulice in križišča s Pelehovo cesto, nekoliko pa se je spremenila tudi tamkajšnja zelena oaza. Na njej so posadili lipo in postavili klopco, ki jo je kupila Krajevna skupnost Preserje, okrasili pa so jo z različnimi rekviziti in tablo z voščilom. Poleg tega pa so okrasili tudi drevored pred OŠ Preserje pri Radomljah z lampijončki, ki so izdelani iz starih rjuh. Vrvarstvo Zupan jim je podarilo vrv, kamor so obesili lampijončke, namestilo pa jih je podjetje EIS Skočaj.

“Praznična okrasitev je izpadla zelo lepo, z njo pa smo dodali kraju čarobni pridih. Pločnik pri osnovni šoli je drugače zelo temačen, ko smo obesili lampijončke, ki zelo lepo svetijo, pa je prav pravljično. Lepo je, da ljudje z veseljem pristopijo k takšnim pobudam in aktivno sodelujejo. Z dobro voljo pride vedno lep izdelek,“ nam je zaupala Mojca Kočar.

Veseli jo, da so v zeleno oazo postavili klopco, do katere je narejena tudi potka. Spomladi pa bodo tam postavili tudi knjigobežnico. “Eno dobro dejanje spodbudi drugega. Želim si, da bi šlo tako naprej. Če si sam srečen, lahko veliko dobrih stvari narediš drugim. Vsem, ki ste srčno pomagali pri ustvarjanju čarobnega prazničnega vzdušja v našem kraju, še enkrat VELIKA HVALA. Naj se dobra dejanja kotalijo naprej …,” je še povedala Mojca Kočar in dodala: “Vse lepo vabim, na en lep sprehod v Preserje.“

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Uroš Juračič, Društvo Kreativni nomadi, ŠD Preserje

Tagi