S kolesom v službo za dober namen skupno prevozili 3000 kilometrov

Ob svetovnem dnevu kolesarjenja so sodelavci slovenskih podjetij skupine KANSAI HELIOS – Helios TBLUS na 2 lokacijah (Preska, Količevo), Belinka Perkemija, Helios Kemostik in HGtrade s kolesarjenjem v službo zbrali za 3000 kvadratnih metrov barve za Zvezo prijateljev mladine Domžale.

V podjetju Helios TBLUS, enem največjih zaposlovalcev v osrednji Sloveniji, aktivno spodbujajo šport in zdrav življenjski slog. Ob svetovnem dnevu kolesarjenja so sodelavci sodelovali v pobudi »S kolesom v službo za dober namen«, skupno prevozili 3000 kilometrov in zbrali za prav toliko kvadratnih metrov barve. Za vsak prevožen kilometer vsakega sodelavca bo namreč Helios TBLUS Zvezi prijateljev mladine Domžale doniral za 1 kvadratni meter notranje zidne barve, ki bo namenjena socialno ogroženim družinam.

Direktor podjetja Helios TBLUS, dr. Peter Venturini, poudarja, da želijo s to pobudo ozavestiti pomen trajnostne mobilnosti in hkrati doprinesti lokalni skupnosti. »Podjetje se je v strategiji razvoja zavezalo trajnostni prihodnosti, ki jo želimo nasloviti na vseh nivojih – z razvojem okolju in človeku čimbolj prijaznih izdelkih, optimizacijo proizvodnje in, kar je najpomembneje, z dobrim odnosom do sodelavcev in lokalne skupnosti. Kolesarjenje ni samo okolju prijaznejše od vožnje z avtomobilom, je način življenja, ki krepi zdrav življenjski slog in pozitivno vpliva na splošno počutje in zadovoljstvo. Z motiviranjem naših zaposlenih, da za pot v službo izberejo kolo, spodbujamo tudi kulturo dobrega počutja. Zelo sem ponosen, da smo stopili skupaj in naredili nekaj dobrega – ne samo zase, pač pa tudi za socialno ogrožene družine iz naše okolice!«

»Tovrstnih pobud smo vedno veseli in zanje zelo hvaležni. Še posebej takšnih, kjer sodeluje širši krog ljudi in združujejo družbeno koristno noto s širšim ozaveščanjem o okoljski ter socialni problematiki,« je povedala predsednica ZPM Domžale, Karlina Strehar.

V podjetju Helios TBLUS tudi sicer delujejo v smeri vsakodnevnega spodbujanja zdravega in aktivnega življenjskega sloga. »Skrb za sodelavce nam je pomembna, zato izvajamo različne aktivnosti, na primer pobuda aktivnih odmorov ter vadbe za dvig energije, promocija našega športnega društva, pa tudi pomoč v duševni stiski za zaposlene in njihove družine. Nenazadnje pa tudi s sponzoriranjem košarkarskega kluba Helios Suns izkazujemo naklonjenost in podporo športu ter seveda zavezanost prispevati k razvoju lokalnega okolja,« še dodaja dr. Venturini.

Petra Petravič; Foto: Uroš Trujkić

 

Tagi