S kolesom v službo za dober namen

Skupina KANSAI HELIOS nadaljuje tradicijo povezovanja in dobrodelnosti

Ob svetovnem dnevu kolesarjenja je podjetje Helios TBLUS nadaljevalo svojo pot trajnostnega poslovanja in odgovornosti do družbe ter s sodelavci sodelovalo v že tradicionalni pobudi »S kolesom v službo za dober namen.« Sodelavci skupine KANSAI HELIOS so ob letošnjem dogodku skupno prevozili 2451 kilometrov in Zvezi prijateljev mladine Slovenije namenili donacijo za prav toliko kvadratnih metrov notranje zidne barve za socialno ogrožene družine.

Izvršni direktor Helios TBLUS, največjega podjetja v skupini KANSAI HELIOS, Marko Podjed, je ob dogodku poudaril: »Verjamem, da odgovornost našega podjetja presega zgolj poslovne procese, zato nadaljujemo tradicijo družbene odgovornosti in povezovanja naše skupnosti. Ostajamo zvesti temeljnim vrednotam podjetja in sledimo našim zavezam, namreč le skupaj lahko ustvarimo okolje, prijaznejše za vse. Ponosen sem, da smo tudi letos skozi šport in gibanje prispevali svoj delček k bolj pisani, lepši prihodnosti skupnosti.«

Sodelavci vseh slovenskih podjetij skupine KANSAI HELIOS so kilometre za dober namen zbirali v četrtek, 6. junija 2024 na štirih lokacijah podjetja in sicer v Količevem, Preski, Kamniku in v Črnučah. Poleg podjetja Helios TBLUS so sodelovala tudi podjetja Belinka Perkemija, Helios Kemostik in HGtrade.

Ob dogodku je Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, povedala: »Hvaležni smo, da imamo priložnost povezovanja s partnerji, ki stremijo k ustvarjanju lepše prihodnosti. Gre za cilj, ki nam je skupen, in veselim se, da bomo njegovemu izpolnjevanju sledili še naprej.«

Svetovni dan kolesarjenja je namenjen osveščanju o pomenu uporabe koles kot trajnostne oblike prevoza, hkrati pa promovira pozitivne učinke kolesarjenja na dobro počutje in aktiven življenjski slog. Svetovni dan kolesarjenja obeležujemo vsako leto 3. junija.

Podjetje Helios TBLUS tudi sicer deluje v smeri spodbujanja vsakodnevnega aktivnega življenjskega sloga ter svojo podporo usmerja v programe in organizacije, s katerimi deli skupno vizijo in vrednote.

Avtor: Helios TBLUS; Foto: Marko Delbello Ocepek

 

Tagi