Rovski gasilci imajo novega

Četrtek, 5. junij 2014, je bil za gasilce PGD Rova prav poseben dan. V njihov gasilski dom so namreč parkirali novo gasilsko vozilo GVV-1, znamke Iveco. S tem se jim je končno uresničila njihova dolgoletna želja, po novem ter sodobno opremljenem vozilu, s katerim se bodo sedaj lahko še bolj učinkovito podali na različne intervencije.

Kot nam je povedal poveljnik PGD Rova, Miha Uršič, gre za novo gasilsko vozilo GVV-1, znamke Iveco. Novo vozilo ima vgrajeno cisterno, v kateri se nahaja 1.000 litrov vode, visokotlačno črpalko s 40 barov pritiska, ročno prenosno črpalko Rosenbauer Fox III, dihalne aparate ter ostalo gasilsko opremo.

Kot nam je še povedal Uršič, je ves postopek nakupa potekal od septembra lani, ko so objavili razpis za nakup vozila. Od marca letos pa je potekala nadgradnja, ki sta jo izvedla podjetje Vebo in Euro GV. Ker gre za velik finančni zalogaj, ki si ga rovski gasilci sami ne bi mogli privoščiti, jim je pri nakupu in nadgradnji vozila pomagala Občina Domžale in GZ Domžale.

Uraden prevzem vozila bo v nedeljo, 6. julija 2014, ko bodo rovski gasilci praznovali 60-letnico delovanja. Takrat se obeta pravo slavje, ki ga bodo začinili z veliko vrtno veselico na dvorišču gostilne Pirc. Za dobro zabavo pa bo tudi letos poskrbel ansambel Saše Avsenika.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Luka Novak
Tagi