Rotary klub Domžale je Medobčinskemu društvu invalidov Domžale predal v uporabo nov kombi

Medobčinsko društvo invalidov Domžale, danes v Hali Komunalnega centra Domžale, ni obeležilo samo 38-letnico delovanja, temveč je za svoje dolgoletno plemenito delo od Rotary kluba Domžale, v dar dobilo nov kombi, ki ga bodo uporabljali za prevoz težje gibljivih oseb.

Polna Hala Komunalnega centra Domžale, je bila danes v pričakovanju posebnega dogodka, ki so ga pripravili člani Rotary kluba Domžale, saj so jim v uporabo predali nov kombi, ki ga bodo uporabljali za prevoz težje gibljivih oseb.

Kot je povedala predsednica Medobčinskega društva invalidov Domžale, Vida Perne, so izredno ponosni in hvaležni, da jim je Rotary klub Domžale pomagal uresničiti dolgoletno neuresničeno željo, po lastnem prevoznem sredstvu, ki ga bodo lahko uporabljali za prevoz težje gibljivih oseb in jim na ta način še bolj približali njihove aktivnosti.

Predsednik Rotary kluba Domžale, Janko Gedrih je povedal, da so pred časom v pogovoru z Medobčinskim društvom invalidov Domžale, spoznali kaj je njihov problem in želja, ki pa je sami niso mogli uresničiti. Tudi njim samim se je na začetku ta ideja zdela neuresničljiva, ko so preštevali njihove finančne zmožnosti. In ker je Rotary mednarodna organizacija, ki temelji na prijateljstvu, so preko Ane Lukner, pobudnice dobrodelne akcije Anine Zvezdice, stopili v kontakt z Rotary klubom v Santa Jose v Kaliforniji, ZDA. Kmalu so prejeli od njih prvo nakazilo v višini 10.000 €, 2.000 € je prispeval slovenski distrikt 1920, preostala sredstva pa so prispevali člani Rotary kluba Domžale, njihovi donatorji in občine Domžale, Trzin, Mengeš, Lukovica in Moravče.

Predsednica Medobčinskega društva invalidov Domžale, Vida Perne in predsednik Rotary kluba Domžale, Janko Gedrih pred novim kombijem.

Slovesnosti so se poleg članic in članov Medobčinskega društva invalidov Domžale, udeležili tudi vodstvo in člani Rotary kluba Domžale, predsednik distrikta 1920, Edi Stropnik, predstavniki Rotary kluba San Jose, Kalifornija, ZDA ter župan Občine Domžale Toni Dragar, župan Občine Moravče Martin Rebolj, župan Občine Lukovica Matej Kotnik in podžupan Občine Mengeš, Božo Ropotar.

Na prireditvi so v programu sodelovali: Godba Domžale, Ženski pevski zbor Staneta Habeta, pod vodstvom Marike Haler, citrarka Tanja Zajc Zupan s pevko Brigito Vrhovnik Dorič, vedno energična Tanja Žagar in ansambel Zajc. Prireditev sta povezovala Ana Zupan in Nejc Lisjak.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Ivan Rems
Komentarji uporabnikov