Ranch Boldin je pravi raj za konje in ljudi

Predstavitev v western jahanju

Konji, druženje, jahanje, narava, igre, ustvarjanje, tekmovanja in še in še … vse to dobite na Ranch-u Boldin v Šentvidu pri Lukovici, kjer nudijo oskrbo konj, izobraževanja s področja western jahanja, tematske delavnice, praznovanja otroških rojstnih dni in poletne tabore v družbi konj. Če vas zanima jahanje ali ste nad jahanjem navdušeni, je Ranch Boldin pravi naslov. Učiteljica Eva Prašnikar je polna izkušenj in vedno najde pravi način in besede, da se vsako novo veščino hitro osvoji.

Lanska sezona tekmovanj v vestern jahanju je šla zaradi epidemije novega koronavirusa žal po zlu, so bili pa učenci in tekmovalci Rancha Boldin vseeno bili v stiku s konji. Ekipa domžalca je učence in tekmovalce s trenerko Evo Prašnikar posnela na predstavitvi učencev in tekmovalcev v western jahanju. Tako smo posneli tri učenke – tekmovalke in enega učenca – tekmovalca, ki so se predstavili za foto izziv. Seveda na predstavitvi ni manjkal studio “Šifra 44” – oblikovanje las, ki ga vodi Barbara Potočnik, njena hčerka Ana Potočnik, ki obiskuje šolo za kozmetičarko in je tudi tekmovalka, pa je poskrbela za make up tekmovalkam in tekmovalcu. Navzoč je bil tudi fotograf Matic Zalaznik iz foto studia “Foto Zalaznik“.

Trenerka in lastnica Ranch-a Boldin Eva Prašnikar je za naš portal dejala, da imajo na voljo prost boks za konja, osem njihovih konj je nastanjeno v prostornem in svetlem boksu z lastnim izpustom. Redno so vodeni v peščen izpust, poleti pa so jim na voljo pašniki. Zagotovljeno imajo vso infrastrukturo potrebno za delo s konji; (maneža 30×60, konjska kopalnica, garderoba, sanitarije …). Ker jih obdaja čudovita okolica pa je veliko možnosti tudi za terene! Seveda pa ne manjka dobre družbe in pozitivne energije.

»Na Ranchu Boldin se zavedamo kako izjemna in neponovljiva je lahko izkušnja druženja s konji. Naša skrb je strankam nuditi čisto, prijazno in sproščeno okolje v družbi konj, hkrati pa zagotoviti široko paleto znanj in izkušenj s področja westerna, oskrbe konj in tekmovanj, tako na državnem kot tudi evropskem nivoju. Ker so naše ambicije vedno večje, redno sodelujemo in se izobražujemo s slovenskimi kot tudi tujimi trenerji. Izhajamo namreč iz prepričanja, da se učenje nikoli ne konča, saj nas konji vsakodnevno postavljajo pred nove izzive,« je dejala trenerka in lastnica Ranch-a Boldin Eva Prašnikar.

Na predstavitvi so sodelovale učenke in tekmovalke v western jahanju Ana Potočnik, Manca Grilj, Nina Cirar ter Janez Lukman, pridružila pa se jim je tudi trenerka Ana Prašnikar. Predstavitev je potekala v lepem okolju velike peščene maneže v izmeri 30×60 metrov.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcu želimo veliko uspeha pri treningih ter čim boljše uvrstitve na tekmovanjih, tako v Sloveniji kot v tujini.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi