Radio Hit na terenu, Rezina kuhna

V soboto, 7. junija, je bilo dopoldne na domžalski tržnici spet veselo. Hitovci so poskrbeli za dobro glasbo in pozitivne vibracije, Reza pa je, v družbi pomočnic, Špele, Desire in Mace, kuhala iz lokalno pridelane zelenjave, sadja in mlečnih izdelkov, ki jih lahko, dnevno sveže, nabavite pri kmetih na domžalski tržnici. Zanimivi kulinarični prireditvi so se pridružili tudi mesarji iz MCL, Mesnega centra Luka, SPB Domžale, z mesnimi dobrotami izjemnih okusov, ki so jih poznale že naše babice in dedki.

Na ploščadi pri tržnici v Domžalah se je predstavi tudi Si.mobil TWIN TRADE Domžale, poslovalnica iz neposredne bližine domžalske tržnice. Za otroke so zaposleni pripravili zanimive delavnice, ki so jih nadgradili z mikavnim presenečenjem, telefonom v paketu SIMPL KIDZ. Predstavnica Simobilove poslovalnice, gospa Darja Rupnik: “Z veseljem smo se odločili za sodelovanje na prireditvi, saj podpiramo lokalno dogajanje in povezovanje in zelo smo zadovoljni.“

Pravo popestritev predstavlja že tradicionalno javljanje v živo, v program radia Hit. Tudi zato je na dogodek prišlo še več obiskovalk in obiskovalcev. Več kot očitno je, da radijska ekipa spet diha s svojim poslušalstvom in, da sta jutranja ekipa z Desire in Grego, ter dopoldanca Špela in Miha, prav kombinacija za dobre vibracije. Skupaj z ostalimi hitovci, pripravljajo za to poletje vrsto zanimivih projektov, zato jim le prisluhnite.

Na sobotnem dogajanju na ploščadi pri tržnici v Domžalah je ekipa predstavila zanimiv pristop promocije domače, lokalno pridelane hrane in predstavitev kuhanja zdravih obrokov. In požela, seveda, zvrhan koš pohval. Reza sodeluje pri projektu Cook eat Slovenia, ki ga podpira tudi priznani etnolog prof. dr. Janez Bogataj. Sicer promovirajo slovensko kulinariko med tujimi turisti, ki obiščejo našo deželo, to soboto pa so kuhali samo za obiskovalce domžalske tržnice. Reza: “Brez Špele, moje sodelavke pri projektu, ne bi zmogla. K sreči sem se iz izkušenj naučila, da vsega ne moreš narediti sam. Dobra ekipa je recept za uspeh. K uspehu je nedvomno pripomogel tudi izjemen žar, Flamula, v katerem so nastajale dobrote. Sodoben način kuhanja in peke je postal pravi užitek, ko so obiskovalci okusili prve rezultate. Sočno, okusno, zdravo."

Posebna pozornost je bila usmerjena k poslušalki Marjanci iz Kamnika in postavnemu dediju Frenku, ki je pripeljal vso svojo družinico in še velik dežnik, da nas močno sonce ni preveč opeklo. To sta bila naša uradno pokuševalca in ocenjevalca. Marjanca: “zelo sem počaščena, da sem tukaj z vami, enkratni ste. Hvala za izvrstno hrano, res ste se potrudili.” Frenk je seveda izpostavil zrezek, ki se lahko, kot je dejal, kosa s tistim, pripravljenim v ženini kuhinji. Je bila pa vnučka navdušena nad torto, “odlična je”, nam je zaupala, medtem, ko se je sladkala z jagodno sladico.

Radio Hit bo na ploščadi domžalske tržnice spet 12. julija dopoldne. Kuhali bomo, pekli, okušali in se zabavali. Navsezadnje je to tudi namen druženja, se strinjate?

Avtor: Reza; Foto: Kristina Kovačič
Tagi