Radio Hit na terenu, Hitozavri so med nami

V soboto, 17. maja 2014, so lahko obiskovalci v prelepem naravnem okolju Volčjega Potoka, poleg dinozavrov, spoznavali tudi hitozavre. Res je. Ekipa radia Hit je v sodelovanju z Arboretumom organizirala pomladno druženje, ki so ga začinili z zanimivim iskanjem dinozavrovih jajc. Ob dobri glasbi in glasnih vzklikih srečnih najditeljev velikih jajc, ki so v dolžino merile več kot 22 cm, so družno odganjali oblake, ki so zastirali pot toplemu spomladanskemu soncu. Nič hudega, da le ni deževalo, so si bili edini.

Obiskovalci iz vse Slovenije so bili navdušeni nad ogromnimi dinozavri, ki jih bomo lahko občudovali še do 17. junija, nekaj najzanimivejših, pa ostaja v stalni zbirki v Volčjem Potoku. Še ne polnoletni Krištof se je izkazal kot prava enciklopedija v poznavanju dinozavrov in življenja na zemlji v obdobju Jure, Triasa in Krede. Navdušeni smo bili nad njegovo predstavitvijo največjih sesalcev, ki so nekoč, pred sto milijoni let, živeli na našem planetu.

V pogovoru z Melito Miš iz Arboretuma Volčji potok, ki je, poleg bogate gostinske ponudbe, predstavila stalni razstavi orhidej in kaktusov, smo izvedeli še za eno zanimivost, ki prihaja v prelepo okolje prihodnji mesec. Razstava metuljev in napovedano poletno vreme, bosta prav gotovo v njihov park privabila množico radovednežev, uživačev, fotografov, posameznikov in družin, ki se pred vročim soncem najraje umaknejo v prijetno senco več sto let starih dreves. In prav za družine z več otroki imajo ugodno ponudbo vstopnic, ki za dva obiska znaša 25,00 eur.

Ekipa radia Hit je na sobotnem terenu ponovno dokazala, da lahko z malo dobre volje, glasbe in pozitivne energije, pričara nepozabno vzdušje, ki je v teh časih še kako dobrodošlo. In, če si zaželite dobre radijske družbe, prisluhnite osveženi ekipi radia Hit, vsak dan.

Avtor: Reza; Foto: Radio Hit
Tagi