Radio Hit in Okusi na vlaku

Prvi šolski dan, 1. septembra 2014, se je terenska ekipa radia Hit, v šolo odpeljala z vlakom. Projekt „Okusi na vlaku“, ki združuje kulinarična presežka, „Okusi Kamnika“ in „Okusi Ljubljane“, je pritegnil zanimanje mnogih strokovnjakov in pokroviteljev, ki so podprli hitovo dogajanje. Ker gre za promocijo zdrave, uravnotežene hrane in spodbujanje k uživanju lokalno pridelane hrane med mladimi, smo k sodelovanju povabili etnologa, prof. dr. Janeza Bogataja, Janeza Bratovža, lastnika restavracije JB, kuharskega mojstra Tomaža Vozlja, svoj prispevek pa je, s slastnimi poticami, dodal lastnik pekarne Pečjak. S poučnimi in zanimivimi izjavami so pripomogli k še večji strokovnosti in prepoznavnosti pro-grama radia Hit. Želja hitovcem, postati spet prvi po poslušanosti, tako postaja vedno bliže realnosti.

Začeli smo točno ob 6.00, ko se je v program radia Hit, jutranja budilka v živo oglasila z železniške postaje v Domžalah. Bilo je mrzlo in deževno jutro, a časa za negodovanje nad vremenom ni bilo. Ko smo prvim potnikom ponujali okusne potice, je že pripeljal vlak in Reza se je s harmonikarjem Domnom odpeljala proti Kamniku. DJ Dee, Grega in Tilen so skrbeli za tehnično podporo na terenu, David pa je pokrival delo radijskega voditelja v studiu radia Hit.

Lepo se je bilo peljati z vlakom in ob poskočnih ritmih se je napetost prvega šolskega dne kar izgubila. V Kamniku so nas pričakale predstavnice Zavoda za turizem in šport Kamnik in nas pogostile z izvrstnim domačimi dobrotami: sirom, kruhom, krhlji, pecivom in jabolčnim sokom. Malce smo poklepetali, se spoznali, pokusili dobrote izpod kamniških planin in že je bilo treba skočiti na vlak in nazaj proti Domžalam in naprej do Ljubljane.

Skoč na vlak in bodi kul, se je glasil začetek radijskega napovednika, ki smo ga lahko v hitovem etru poslušali od 11. avgusta naprej. Prepoznavni slogani, nagradne igre in vključevanje poslušalk in poslu-šalcev radia Hit v dogajanje, so le še dokaz več, da se Hit pogumno prebija na tisto mesto, ki ga je nekoč že imel.

Zanimivo doživetje nas je čakalo v našem glavnem mestu, pričakali so nas predstavniki Turizma Ljub-ljana s svojim zmajem, Slovenskih železnic in Žita z legendarnimi roladicami, okusnimi sendviči in grisini. Mladina se je v tistem času že vračala iz šol, prvošolci so bili po stari tradiciji porisani po obrazih. Pravo veselje jih je bilo gledati in nehote so se nam, odraslim, prebudili spomini na šolske dni.

Ob današnjem dogodku apeliramo na voznike in ostale udeležence v prometu: vozite strpno, preudarno in po pameti, da se bodo naši otroci vsak dan, zdravi in veseli, vračali v varne objeme svojih domov. Pa srečno in uspešno šolsko leto vam želimo!

Avtor: Reza; Foto: Radio Hit
Tagi