Punčke iz cunj praznujejo 20 let

Letos UNICEF-ove punčke iz cunj praznujejo poseben rojstni dan: 20 let! Projekt je nastal po vzoru iz Italije, pri nas pa so ga začele prostovoljke iz Nove Gorice. V projektu že 19 let srčno sodelujejo tudi prostovoljke Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale.

Vsaka od UNICEF-ovih punčk iz cunj predstavlja otroka v državi v razvoju, ki potrebuje pomoč. S punčkami in fantki iz cunj so do danes s projektom v Sloveniji pomagali že več kot 21.000 otrokom v državah v razvoju, ki smo jim zagotovili rutinsko cepljenje.
Ob 20. obletnici je UNICEF Slovenija pripravila slavnostni dogodek – druženje s prostovoljkami, ustvarjalkami in vzgojiteljicami, ki izdelujejo punčke iz cunj in so srce projekta. “Veseli in počaščeni smo, da lahko skupaj z njimi že dve desetletji ustvarjamo enega najbolj priljubljenih dobrodelnih projektov v Sloveniji,” so ob tej priložnosti zapisali na FB strani UNICEF Slovenija. Obenem se jim najlepše zahvaljujejo za njihovo srčnost, kreativnost in predanost projektu: “Veseli in počaščeni smo, da lahko skupaj z vami ustvarjamo enega najbolj priljubljenih dobrodelnih projektov v Sloveniji.”

Kot smo že omenili v uvodu, v projektu UNICEF-ove punčke iz cunj že 19 let sodelujejo tudi prostovoljke Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale. Prostovoljska Mirjana Kavčič nam je povedala, da so Lipine prostovoljske zelo ponosne na svoj prispevek pri reševanju otrok tretjega sveta. Ob tem dogodku so prejele UNICEF-ovo priznanje. “Hvala tudi vsem posvojiteljem naših Domžalskih Špelc in Jankotov,” se ob tej priložnosti zahvaljuje Kavčičeva.

Otrokom lahko pomagate tako, da si izberete svojo Punčko iz cunj na tej povezavi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: UNICEF Slovenija, Mirjana Kavčič

Tagi