Psička Indy osvojila srca naših bralcev

Razglasitev zmagovalcev fotonatečaja Sladoledno poletje 2021

Z zadnjim deževjem se je poletje dokončno poslovilo in ostali so samo še lepi spomini na vroče poletje in sladke pregrehe. Nekaj teh spominov bomo ovekovečili z objavo zmagovalnih fotografij fotonatečaja Sladoledno poletje 2021, ki ga je organiziral spletni portal domzalec.si.

Naši strokovnjakinji za vizualno komunikacijo, fotografinja Karin Božič Zupančič in grafična oblikovalka Maja Maselj, sta izbrali med vsemi prispelimi fotografijami 10 fotografij, ki sta ju navdušili, ne samo s fotografijo, ampak tudi z zgodbo. Do začetka septembra ste imeli možnost glasovati za 10 fotografij, ki so se uvrstile v finalno glasovanje.

Zmagovalka fotonatečaja Sladoledno poletje 2021 je … Živa Andrić s psičko Indy

(Foto: Živa Andrić)

Kdo je psička Indy? Indy je 2 leti stara psička pasme Parson Russell terrier. Je zelo pametna in učljiva, zato jo lahko Živa nauči trikov, ki ji še kako pridejo prav pri fotografiranju in popestritvi fotografije. Živa nam je zaupala, da zelo radi potujeta skupaj, raziskujeta domače gozdove in druge lokacije, kjer bi lahko naredili dobro fotografijo. Skupni čas preživljata na treningih agilityja (pasji šport) ter počneta skupaj še veliko drugih stvari. Sledite jima lahko tudi na Instagram profilu.

Zmagovalna fotografija Sladoledni tat je bila posneta z fotoaparatom Canon EOS 600D. Živa rada fotografira v svojem prostem času. Največkrat je to kar njena psička Indy, drugače pa med motive uvršča tudi naravo in divje živali. Fotoaparat je nepogrešljivi del njenih potovanj in se rada poigrava z makro fotografijo. Indy je tudi najpogostejši Živin portretni model. Poleg ostalih pasjih prijateljev ji včasih uspe ujeti v objektiv tudi člane njene družine in najbližje prijatelje. Živa nam je še zaupala, da se najraje odpravi na sladoled v bližnjo kavarno in slaščičarno Toscana. Njena najljubša okusa sta Raffaello in malina. Nekajkrat je poskusila narediti sladoled doma, ampak si ga raje privošči v kavarni oz. slaščičarni.

“S svojo psičko Indy se ob vročih poletnih dneh, še posebej na morju, radi posladkava s sladoledom. Velikokrat si, kot prava tatica, z njim postreže kar sama.”

Toscanska kombinacija, zmagovalna kombinacija

Družina Pungerčar se najraje odpravi na sladoled v Slaščičarno Toscana v Kamnik. Tokrat se jim je obrestovalo, saj se je fotografija njihove hčere Anje uvrstila na drugo mesto fotonatečaja Sladoledno poletje 2021.

”Z družino se radi ustavimo na osvežitvi v Toscani v Kamniku. Na deževno nedeljsko popoldne je naša nadobudna najstnica prišla na idejo, da fotografira zmagovito Toscansko kombinacijo sladoleda in to je to!!!”, je povedala Anjina mama.

(Foto: Anja Pungerčar Ogrin)

Anja nam je zaupala, da je bila fotografija posneta s telefonom znamke Huawei. Anja najraje fotografira naravo, med pogostejšimi motivi so tudi portreti najmlajše sestrične Manje ter njen mucek. V Toscanski kombinaciji se skriva tudi Anjin najljubši sladoledni okus – mint. Sama se je že nekajkrat lotila izdelave sladoleda in navdušeno pove: “Mi je kar odlično uspelo.”

Anja Pungerčar Ogrin.

Sladka geneza na kreativni način

Majda Brojan nam je zaupala, da se tudi sama zelo rada loti priprave sladoleda. Najpogosteje ga pripravi iz zmiksanih jagod, sladkorja in sladke smetane. Če ji ne uspe pripraviti svojega sladoleda, se najraje odpravi v Kavarno Flerin v Domžale. Doma pripravljen in fotografiran sladoled je Majdino fotografijo uvrstil na tretje mesto fotonatečaja Sladoledno poletje 2021. Fotografija je bila posneta s fotoaparatom Canon  g11. Majda nam je še povedala, da najraje fotografira naravo in živali, njeni najljubši modeli pa so kar njeni hišni ljubljenčki.

”Fotografija prikazuje kreativen postopek čez katerega greš ob pripravi sladoleda.”

(Foto: Majda Brojan)

 

Čestitke vsem trem avtoricam fotografij in vsem ostalim, ki ste sodelovali v fotonatečaju Sladoledno poletje 2021!

Ekipa domžalca

 

Tagi