Prvi dobrodelni Božičkov tek presegel vsa pričakovanja

»Bodi faca in naredi nekaj zase, predvsem pa tokrat naredi nekaj še za druge. Občutek je res dober! Preživite torej sobotno pozno popoldne in večer v naši družbi in skupaj se bomo podali na šest oziroma deset kilometrov dolgo traso. Lahko pa prireditvi prisostvujete seveda tudi kot gledalec ali navijač, z dobrim namenom. Ta praznični čas je kot naročen za to! Vabljeni«, se je glasilo geslo prvega dobrodelnega Božičkovega teka, ki je potekal v soboto, 19. decembra 2015, s startom na stadionu v Domžalah.

Vsi tekači so tekli v božičkovih kapicah po poti ob Kamniški Bistrici, ki je bila osvetljena z baklami, s tem pa so tek naredili še bolj čaroben. Na cilju je vsakega tekmovalca pričakal Božiček ter mu čestital za pretečeno pot in za dobrodelnost.

Idejnim vodja tega projekta, direktor Otoka športa Marko Erhart, je poskrbel, da se je soboto, 19. decembra, sploh prvič v Domžalah ne tekmovalno teklo tudi v temi, ob baklah. In kar je bistveno, z dobrodelnim ciljem. Kot je dejal Marko, je bila povod želja, da bi nekoč organiziral tekaško prireditev. Glede na prednovoletni čas se mu je zdelo primerno, da s svojimi dejanji nekaj prispeva k boljši skupnosti in pomaga tistim, ki nas najbolj potrebujejo. Prvega Božičkovega dobrodelnega teka so se udeležili posamezni tekači kot tudi družine in ekipe tako, da se je nabralo nekaj čez sto tekačev. Med tekači smo zasledili tudi podžupanjo Občine Domžale mag. Renato Kosec, ki je tekla z listo Tonija Dragarja, samo ta ekipa je štela 17 tekačev.

Seveda je vse tekmovalce in gledalce kljub gosti megli in mrazu čakalo dobro vzdušje, nekaj drugačnega kot smo vajeni z ostalih tekaških prireditev. Vsak tekač je prejel Božičkovo kapico, svoje skrite želje pa so lahko pripeli na jelko Želja. Najbolj simpatične želje sta palčici ob zaključku prireditve tudi nagradili. Pekli so palačinke, na voljo je bil kuhanček in čaj, pa sladkorna pena in kokice. Ob koncu pa so poskrbeli še za mini ognjemet.

Bistvo vsega dogajanja je slonelo na dobrodelnosti. Ob tej priliki moramo povedati, da smo bili zelo pozitivno presenečeni nad odzivom občanov in ostalih iz širše okolice, ko se je stadion v Domžalah začel polniti. V tej akciji smo videli, da je novoletni duh in čar obdarovanja v pravem smislu besede še vedno prisoten. Vsi so povedali, da so zelo ponosni, da so bili del tega božičnega duha. Zbrani denar, nabrali so ga 1.048 evrov, bodo namenili dvema družinama oziroma materama samohranilkama s šolskimi in predšolskimi otroki, ki sta se znašli v hudi finančni in socialni stiski. Marko je dejal, da o imenih ne bi želel govoriti, bo pa denar predan v njune roke osebno.

Pri teku je pomagalo kar nekaj sponzorjev, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. To so Škoda Škerjanec, Restavracija Park, Občina Domžale, Zavod za Šport, Dobra Ideja, Piksel, Lecana in Radio Hit.

Za ozvočenje je poskrbel Primož Košak, samo prireditev pa je vodil idejni oče prvega dobrodelnega Božičkovega teka, Marko Erhrt.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi