Prostovoljci poskrbeli za osvežen videz Osnovne šole Roje

Zunanji prostori Osnovne šole Roje so dobili novo, svežo barvo, kar bo nadvse razveselilo učence in zaposlene šole, ko se vrnejo z zasluženih počitnic. Dobrodelna akcija, ki je potekala 6. julija 2023, je rezultat dolgoletne globalne pobude zaposlenih podjetja L’Oréal, imenovane Citizen Day (dan socialne aktivacije). Letošnja pobuda zaposlenih je bila pomagati OŠ Roje pri obnovi zunanjih šolskih učilnic, ki so še kako pomembne pri terapiji in socializaciji otrok.

Osnovna šola Roje je šola za otroke s posebnimi potrebami, ki izvaja programe razvojnega vrtca, prilagojenega osnovnošolskega programa z nižjim izobrazbenim standardom ter posebni program vzgoje in izobraževanja. V šolo so vključeni otroci iz občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče. V različnih programih se pri njih šola okrog 140 otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, od najmlajših pa do starosti 26 let.

Poslanstvo Osnovne šole Roje je izvajanje vzgoje in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami, ki temelji na upoštevanju otrokovih značilnosti, spodbujanju njegovih močnih področij, podpori pri premagovanju ovir in podpora pri vključevanju v socialno okolje. Kar počnejo, počnejo s ciljem priprave posameznika na kar se da samostojno življenje, nadaljevanje izobraževanja in zaposlitev.

“Ta dan je bil edinstvena in izjemna izkušnja, ki jo je zaznamovalo timsko delo. To nas spodbuja, da še naprej nadaljujemo svoje poslanstvo. Iskrena hvala vsem zaposlenim podjetja L’Oreal, ki so poskrbeli, da se bodo tako otroci kot njihovi skrbniki počutili dobro in razigrano,” je dejala mag. Andreja Škrlj, ravnateljica OŠ Roje in dodala: “Naši otroci in osebje bodo navdušeni nad novim videzom naše šole, ki jih bo, odet v osvežene barve, popeljal v svojevrsten svet domišljije.”

“Uspeh podjetja se ne meri le s poslovnimi rezultati, temveč tudi s pozitivnim družbenim vplivom, ki ga ustvarja v svoji okolici. Zadnjih štirinajst let imajo zaposleni v L’Oréalu možnost sodelovanja v družbeno odgovornih akcijah prek katerih lahko pomagajo številnim inštitucijam, zavodom in drugim organizacijam pri njihovem delu za pomoč prikrajšanim ljudem in tako prispevajo k razvoju skupnosti,” je dejala Irena Šarić Dombaj, članica uprave in direktorica korporativnih komunikacij pri L’Oréalu za regijo Adria Balkan.

Petra Petravič; Foto: L’Oréal

 

Tagi