Projekt “Slovenija kvačka” je s kvačko in prejo povezal vseh 212 občin

V okviru projekta »Slovenija kvačka« je Ana Gerčar ustvarila čudovito mojstrovino- domžalski grb. Projekt Slovenija kvačka je prijavljen kot nov Guinnessov rekord.

Vanj je bilo vključenih 211 slovenskih kvačkaric in 1 kvačkar. Za izdelavo enega kvačkanega grba je bilo porabljenih vsaj 100 ur dela in 2,5 kg volne. Ob koncu je bilo torej izdelanih 212 grbov slovenskih občin. Projekt je izrednega pomena, saj spodbuja staro obrt in med seboj povezuje različne generacije.

Ana Grčar med ustvarjanjem domžalskega grba. (Foto: Arhiv Ane Gerčar)

Župan Toni Dragar je z veseljem sprejel ročno delo in se gospe Ani Gerčar pisno zahvalil za njeno čudovito delo in napisal: “Pred nekaj dnevi smo prejeli vaš ročno izdelan grb, ki ste ga pripravili v sklopu projekta »Slovenija kvačka«. V današnjih časih so ročna dela premalo cenjena in takšen trud zato celotnemu izdelku daje še prav posebno vrednost. Na Občini Domžale bomo za vaše delo našli prav posebno mesto, izrekam vam iskreno zahvalo in vam želim še veliko inspiracije pri vašem delu.”

Čestitke vsem kvačkaricam in kvačkarju za sodelovanje v tem edinstvenem projektu. Naj se zgled o ohranjanju starih obrti ohrani tudi med našimi zanamci.

Občina Domžale; Foto: Vido Repanšek, Arhiv Ane Gerčar

Tagi