Prizadeta koža nam bo hvaležna

Mazilo iz medu, čebeljega voska in olja jojobe

V Tosami nadaljujejo z razvojem izdelkov, ki na zdravje vplivajo s pomočjo narave. Novost letošnjega leta je izjemno mazilo za zaščito, nego in obnovo kože Vivamel Skin Barrier.

Razvili so ga v sodelovanju s čebelarstvom Božnar, s katerim tesno sodelujejo že od razvoja družine oblog za rane Vivamel. Njihova osnova je medicinski kostanjev med, z njimi pa so v dobrih desetih letih dosegli izjemne rezultate na področju zdravljenja ran.

Izjemen terapevtski potencial medicinskega kostanjevega medu so vključili tudi v novo mazilo, v katerem sta poleg medu še dve dragoceni, popolnoma naravni sestavini: čebelji vosek in olje jojobe.

Kako mazilo deluje?

Zaradi popolnoma naravne formule za vse vrste prizadete kože predstavlja pravo bogastvo, saj povečuje njeno naravno vlažnost, ji pomaga pri regeneraciji, jo mehča, spodbuja prekrvavitev in tvorbo kolagena ter ščiti pred mikroorganizmi. Kisel pH mazila je ključni element, ki zagotavlja, da je koža ne le zaščitena, temveč tudi optimalno pripravljena na regeneracijo in obnovo. Kisla pH vrednost (5,4) namreč podpira naravno zaščitno plast kože.

Obenem tudi spodbuja regeneracijo kože po zacelitvi ran in različnih poškodb (sončenje, sevanje). Koža, ki je bila podvržena takšnim stresom, pogosto izgubi svojo naravno kislost, zato postane suha in s tem slabše zaščitena. Za tako kožo je mazilo Vivamel Skin Barrier nenadomestljivo, saj pomaga obnoviti naravni pH kože, jo pomiriti ter ji povrniti elastičnost in vlažnost.

Kdaj uporabiti mazilo Vivamel Skin Barrier?

  • Za občutljivo,  tanko kožo

Mazilo ustvari zaščitni sloj na površini kože, ki pomaga preprečiti izgubo vlage in ščiti pred zunanjimi dražilnimi snovmi (kot so veter, mraz, umazanija). Predvsem tanka in občutljiva koža je nagnjena k izsušitvi in poškodbam. Odlično pomiri kožo po prekomernem sončenju ali izpostavljenosti sevanju, pa tudi po tem, ko so jo razdražili izločki pri inkontinenci. Koža bo hvaležna tudi, če jo bomo z mazilom namazali po depilaciji ali po pikih žuželk.

  • Za suho kožo

Suha in izsušena koža postane dovzetna za najrazličnejše okužbe, vnetne bolezni, prične nas srbeti, je groba, pusta in razdražena. Koristna zanjo je redna uporaba bogatih, hranljivih vlažilnih krem. Mazilo Vivamel Skin Barrier vsebuje olje jojobe in čebelji vosek, ki na koži ustvarita zaščitni sloj, ta pa uravnava vlažnost kože.

  • Za zaščito in obnovo kože po celjenju ran

Predvsem kostanjev med v mazilu spodbuja naravne procese regeneracije kože. Kožo izdatno vlaži in pomaga pri njeni regeneraciji, pospešuje prekrvavitev in tako podpira naravne procese celjenja ter ščiti pred mikroorganizmi, ker ustvarja neugodno okolje za njihovo rast. Kožne celice pa učinkovito obnavlja tudi vitamin A v čebeljem vosku. Mazilo je priporočljivo tudi za masažo brazgotin in zaščito okolice rane.

  • Za atopično kožo

Olje jojobe pomaga pri uravnavanju proizvodnje sebuma, vlaži kožo in preprečuje njeno izsuševanje. Čebelji vosek pa služi kot naravna zaščitna pregrada, ki zaklene vlago v koži in preprečuje njen stik z zunanjimi dražljaji.

Vivamel Skin Barrier je mazilo s tako široko in dragoceno uporabnostjo, da je nepogrešljivo v vsaki domači lekarni. Koža, naš največji organ, se prepogosto sooča z neugodnimi vplivi iz okolja, dražilnimi snovmi, poškodbami, drgnjenjem in podobnim. Blagodejne naravne sestavine Tosaminega mazila so ji pri negi in obnovi v neprecenljivo pomoč. Zato izkoristimo bogastvo narave, ki ga prinaša Vivamel Skin Barrier takrat, ko ga najbolj potrebujemo – ko se želimo bolje počutiti v svoji koži.

Naročnik oglasa: Tosama d.o.o.

 

Tagi