Prijaznejši prazniki za 16 družin v stiski

Tudi letos nam je v Svetu staršev Osnovne šole Marije Vere uspelo zbrati donacije in pripraviti dobrodelne paketke, ki so jih družine, ki ne živijo v preobilici vsega, prevzele v šoli, preden smo zajadrali v praznične počitnice.

Z Blažem Pirnatom, predsednikom Sveta staršev, ki že več let skrbi za to, da se stvari izpeljejo od začetka do konca, sva komajda vse stvari stlačila v dva avtomobila, tako da kljub temu, da je bil letos odziv staršev slabši od lanskega (kar je verjetno posledica tega, da smo bili letošnje letos zares velikokrat že dobrodelni), so paketi bogati in verjamem, da bodo tem družinam prižgali vsaj malo iskrico v očeh.

V nekaterih razredih so otroci sami poskrbeli za šparovčke po učilnicah in vanje pridno metali kovančke, drugje pa so denar zbirali predstavniki staršev, tako da smo, ko smo potegnili črto, našteli 705 evrov.

Nekaj donacij smo dobili tudi fizičnih, zanje se lepo zahvaljujemo Jati Kamnik za zares veliko paketov jajčk, Danici Štrajhar za hlebce kruha, Kmetiji Dobnikar z Brnika pri Cerkljah za krompir ter Drsališču Kamnik za kupončke za brezplačno izposojo drsalk, in upamo, da nam bodo vsi ti donatorji tudi prihodnje leto pomagali pripraviti čim bogatejše paketke.

Letos bodo družine lahko pri pripravi polnovrednih prazničnih obrokov izbirale med vsem tem, kar se je znašlo na Blaževem nakupovalnem seznamu: prebranac, jota, enolončnica s čičeriko, pasiran paradižnik, testenine, špageti, riž, mleko, čokoladni namaz, marelična marmelada, zdrob, suha salama, sončnično olje, kis, jajca, pšenična bela moka, tuna, linški piškoti, čokolada in kava.

Iskrena hvala vsem, ki ste letos še enkrat več, ali pa morda prvič pripomogli k temu, da nam je uspela še ena dobrodelna akcija.

Pomembno je, da ob stiskah nismo sami. Da imamo nekoga, ki nam lahko priskoči na pomoč, ne samo materialno, ampak tudi čustveno, s pogovorom, bližino ali objemom. Zato vam v letu 2024 želim, da utrdite že obstoječa prijateljstva in sklenete še kakšno novo.

Ponosna, da sem bila ponovno del te zgodbe in naj bodo praznično dnevi prijazni za vse!

Renata Rihter, predstavnica Sveta staršev Osnovne šole Marije Vere

Tagi