Prihaja tradicionalno prednovoletno sejmarjenje na OŠ Venclja Perka

Še malo in zakorakali bomo v mesec december – prednovoletni čas, ki bo tradicionalno obarvan s pisanimi lučkami, prihodom dobrih treh mož, raznimi prireditvami in dogodki ter seveda tudi z medsebojnim obdarovanjem, kar večini povzroča še največ preglavic, saj smo običajno vedno pred dilemami, kaj komu podariti. Zagotovo je najboljše in najbolj prisrčno darilce takšno, ki je dano iz srca, ne glede na vrednost, če pa je kupljeno z namenom, da gre ta denar namesto v žep nekoga, v dobrodelne namene, je pa to pravi žebljiček na glaviček, saj z darilom ne razveselimo samo obdarovanca temveč tudi nekoga, ki mu z zbranimi dobrodelnimi sredstvi, omogočimo tisto, kar si drugače sam ne bi mogel privoščiti.

Na OŠ Venclja Perka bo v sredo, 29. novembra 2017, od 16.30 do 18. ure potekalo tradicionalno prednovoletno sejmarjenje. Prav za ta namen so učenci šole izdelali različne uporabne izdelke, ki so primerni tudi za novoletno obdarovanje, poskrbeli pa bodo tudi za posladek, saj bodo spekli piškote. Vsi ti izdelki bodo na sejmarjenju naprodaj v šolski jedilnici, izkupiček pa bo namenjen financiranju taborov in dejavnosti socialno šibkejšim učencem ter nakupu sodobnih učnih pripomočkov. Obiskovalci bodo srečo lahko preizkusili tudi na srečelovu ter poklepetali ob skodelici čaja in ob prigrizku piškotov.

Vljudno vabljeni, da obiščete prednovoletno sejmarjene na OŠ Venclja Perka, kjer boste lahko kupili primerna in praktična novoletna darilca. In ena skrb za vas bo manj. Obenem pa boste pomagali še Šolskemu skladu in socialno šibkejšim učencem, katerim boste narisali nasmeh na obraz.

V fotogaleriji pa si lahko ogledate, kako pridno so učenci 6. 7. in 8. razredov na tehničnem dnevu ustvarjali različne izdelke, ki jih bodo na stojnicah v jedilnici šole ponudili v sredo, 29. novembra 2017, med 16.30 in 18. uro.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: OŠ Venclja Perka
Tagi