Predaja ključa novega šolskega vozila in posaditev vinogradniške breskve v Osnovni šoli Roje

V sredo, 25. septembra 2024 je v parku pred Osnovne šole Roje  bilo veselo, saj se je odvijal lep  dogodek – slovesna predaja ključa novega šolskega kombija, katerega nakup so sofinacirale Občine soustanoviteljice šole ter zasaditev vinogradniške breskve v parkovni del pred šolo, kjer imajo posajena sadna drevesa.  Za kulturni program so z pesmijo in deklamacijo poskrbeli učenci Osnovne šole Roje.  

Dogodka so se udeležili ravnateljica Osnovne šole Roje  mag. Andreja Škrlj, univ. dipl. soc. ped., županja Občine Domžale mag. Renata Kosec, županja Občine Lukovica mag. Olga Vrankar, župan Občine Trzin Peter Ložar, župan Občine Mengeš Bogo Ropotar ter podžupan Občine Moravče Janez Vidic, učiteljice in učenci šole. Ravnateljica  Osnovne šole Roje  mag. Andreja Škrlj je povedala nekaj dejstev, zakaj  je bila potreba po novem vozilu za prevoz otrok z prilagojenim programom. Prejšnji kombi je bil star že čez petnajst let, šofer Tomaž pa je z njim prevozil  preko 500 tisoč kilometrov, saj vsak dan pobira otroke po vseh petih občinah, tudi po moravških hribih, ter jih vozi v Osnovno šolo Roje, popoldan pa nazaj domov. Zato so na pobudo ravnateljice o novem vozilu priskočile na pomoč vseh pet občin soustanoviteljic, da so sofinancirali nakup novega mini avtobusa. Avtobus z dvajset sedeži je  Folksvagnov sprinter, ima devetstopenjski avtomatski menjalnik, v notranjosti pa dvajset sedežev. Vzadaj pa se odprejo vrata, kjer imajo rampo za prevoz invalidskih vozičkov.  Po kratkem nagovoru ravnateljice je županja Občine Domžale mag. Renata Kosec v imenu vseh petih občin soustanoviteljic predala ključe šoferju Tomažu, zatem pa so si vsi skupaj ogledali mini avtobus. 

Sledil je še en lep dogodek. Posadili so namreč vinogradniško breskev, saj jim v parku pred šolo občasno odmre nekaj dreves, ki jih je potrebno nadomestiti z novimi, bolj odpornimi sortami. Tako imajo letos v planu posaditi devetnajst sadnih in parkovnih dreves. Prejšnje leto se jim je lubadar spravil v smreke, zato so jih morali kar nekaj podret, sedaj pa na njihova mesta sadijo jelke, ki so odporne proti škodljivcem. V sadnem delu parka pa imajo posajenih veliko sadnih dreves, od kutin, hrušk, sliv, češenj, jabolk, nešprl in kakijev, sedaj pa so posadili še vinogradniško breskev. 

Lepa pridobitev za Osnovno šolo Roje, za katero so letos pridobili dokumentacijo za rekonstrukcijo in dozidavo šole, ki se bo sedaj lahko pričela. Po besedah ravnateljice je v šoli čez 150 otrok z posebnimi potrebami iz vseh petih občin, nekaj pa je tudi zunanjih otrok, za kar je šola veliko premajhna, zato je z gradnjo zelo zadovoljna.  

Naj jim mini avtobus služi še veliko let, vinogradniška breskev pa naj jim čimprej rodi sočne breskve, da bodo z ostalim sadjem imeli čimprej kompot in pa marmelade. 

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar 

  

Tagi