Praznični december na Rovah

Letu 2022 so šteti zadnji dnevi, zato je prav, da se v prazničnem času poslednjič javimo z Rov, saj je bil naš december vse prej kot dolgočasen.

Seveda so najprej na svoj račun prišli najmlajši, ki so se v začetku zadnjega koledarskega meseca v okviru TKD Rova udeležili 2 ustvarjalnih delavnic. Na prvi so otroci z mentorico Petro Molk ustvarili goro pisanih voščilnic. Njihovi najbližji so po pošti prejeli okrašena darila, velikooke pingvine in čudovite okrasne kroglice. Naslednje dopoldne smo izdelovali papirnate okraske za na smrečico: zeleno spiralo, podobno smrečici, Božička z gosto belo brado ter smrečico iz porabljenih rolic toaletnega papirja. Obakrat smo ob prijetni božični glasbi ustvarjali, klepetali, se smejali in zabavali.

Sredi meseca smo na Rovah opazili »novo krajanko« – visoko in košato smreko. Predsednica TKD Rova, Alja Rode Uršič, je budno spremljala njeno postavitev, lučke na njej so zasvetile nekaj dni pozneje, a manjkala je pika na i – okraski, zato smo ljudi prosili, naj jih izdelajo in obesijo.

Zelo smo se razveselili, ko smo na smreki opazili ročno izdelane svetlikajoče se okraske, ki še danes pozdravljajo mimoidoče. Krajanka Rov je našo prošnjo vzela zares in natančno izrezljala barvite angelčke, spiralni obesek in kroglici, okrašeni s storžki.

S postavljeno in z okrašeno smreko smo bili pripravljeni, da v goste povabimo Božička. Končno smo se spet lahko zbrali v gasilskem domu in nestrpno odštevali minute, ko je ura odbila 18. Vzhičeni otroci so v en glas poklicali bradatega moža, ki je s svojo polno vrečo previdno stopil skozi vrata. Čeprav je Božiček že v letih, se je vseeno simpatično šalil, prebral pismo, ki ga je napisal sam sebi, nato pa razdelil darila in se veselo fotografiral za spomin.

Leto smo tako zaključili na najboljši način – z iskricami v otroških očeh. Teh si v letu 2023 želimo pričarati še več.

AMU; Foto: AMU, ARU

Tagi